fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέλι που έχει “ζαχαρώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο

- Χορηγούμενη-

Όπως και να το κάνουμε, το μέλι είναι πιο ωραίο όταν έχει την φυσική του, λεία, απαλή και παχύρρευστη υφή του. Το μπορεί να έχει ζαχαρώσει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει! Το μέλι, άλλωστε, είναι από τις λίγες τροφές που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, αρκεί να συντηρείται σωστά.

Τι ρόλο παίζει η υγρασία μέσα στο βαζάκι με το μέλι

Αυτό σημαίνει ότι δεν το βλέπει απευθείας ο ήλιος και πως το βαζάκι του κλείνει καλά. Το “ζαχάρωμα” στο μέλι συμβαίνει, όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία. Οι περισσότεροι την “πατάμε” όταν βάλουμε το κουταλάκι μέσα στο βάζο για να πάρουμε μέλι, αλλά δεν έχουμε προσέξει ότι το κουταλάκι είναι λίγο υγρό (απλό πλύσιμο, ή από το τσάι που μόλις φτιάξαμε κλπ). Η υγρασία τότε από το κουταλάκι περνάει και μένει μέσα στο μέλι και μετά από λίγες μέρες αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί κρυστάλλους, δηλαδή να “ζαχαρώνει”.

Τώρα που ξέρετε τον λόγο που το μέλι ζαχαρώνει, ήρθε η ώρα να μάθετε ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρετε στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή…

Βράζεται νερό και βάζετε το βάζο με το μέλι για δέκα λεπτά μέσα στο κατσαρολάκι.

Ή ακόμα πιο απλά βάζετε το βάζο με το μέλι για ένα με δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο