fbpx
17 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεγάλες συμβουλές για… μικρές κουζίνες

- Χορηγούμενη-

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της, αλλά το πόσο οργανωμένη είναι, πόσες έξυπνες και λειτουργικές «γωνιές» κρύβει και κατά πόσο εξυπηρετεί τις δικές σας καθημερινές ανάγκες.

Αν έχετε μια μικρή κουζίνα, το πιο σημαντικό είναι να σκεφτείτε προσεκτικά τι θα τοποθετήσετε και πού, ώστε να μην χάσετε καθόλου από τον πολύτιμο χώρο σας . Για όλους εσάς που είτε τώρα χτίζετε το καινούργιο σας σπίτι και τη νέα σας κουζίνα είτε απλά θέλετε να ξανα-οργανώσετε την παλιά, οι παρακάτω συμβουλές για μικρές κουζίνες σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες!

- Χορηγούμενη-

Τα ντουλάπια Επενδύστε σε ένα τουλάχιστον μεσαίο προς μεγάλο ντουλάπι το οποίο θα σας παρέχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για όλα τα εργαλεία της μαγειρικής, τα κουζινικά και τα κατσαρολικά. Ζητήστε από επαγγελματίες να σας σχεδιάσουν ένα τέτοιο ντουλάπι και εξηγείστε τους αναλυτικά τις ανάγκες σας. Επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό τα ντουλάπια να είναι εύκολα προσβάσιμα από όλα τα μέλη της οικογένειας. Θυμηθείτε: το μυστικό για να έχετε μια λειτουργική κουζίνα με ντουλάπια που θα χρησιμοποιούν σωστά και το τελευταίο τους εκατοστό, είναι ο σωστός σχεδιασμός και στο πώς εσείς λειτουργείτε, και όχι στο πως θα έπρεπε να είναι.

Τα συρτάρια και τα ράφια Όταν σχεδιάζετε τη νέα σας κουζίνα, φροντίστε να κρατήσετε αρκετό χώρο για συρτάρια τα οποία θα χωρέσουν όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα, π.χ., τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές, ώστε να μην χρειαστεί να έχετε τίποτα εκτεθειμένο επάνω στους πάγκους σας. Για παράδειγμα, χαμηλά συρτάρια θα βοηθήσουν να αποθηκεύσετε μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.α., ενώ άλλα πιο βαθιά είναι πολύ βολικά για να φυλάξετε μακριά από τους πάγκους σας τα δημητριακά, τις κονσέρβες, το ψωμί και οτιδήποτε άλλο δεν θέλετε να βλέπετε όλη την ώρα.

Για να είναι λειτουργική η κουζίνα σας θα πρέπει να έχετε ντουλάπια και συρτάρια σε διάφορες διαστάσεις.

Τι πάει πού Αποφασίστε από πριν τι θα πάει πού και εξηγήστε το αναλυτικά στους επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την κουζίνα σας. Μην αφήσετε τίποτα που να μην σκεφτείτε από πριν. Χωρίστε τα αντικείμενα σας σε ομάδες ανάλογα με το είδος τους και ανάλογα με το πώς τα χρησιμοποιείτε. Πρέπει να μπορείτε να τα βρίσκετε εύκολα και η πρόσβαση σε αυτά να είναι άμεση. Και μία έξυπνη συμβουλή: όταν τοποθετείτε αντικείμενα, κουζινικά, κατσαρολικά και μικροσυσκευές σε ντουλάπια και συρτάρια, τότε γράφτε τα σε μία λίστα και κολλήστε την στο εσωτερικό του ντουλαπιού. Έτσι, πάντα θα ξέρετε τι περιέχει το κάθε ντουλάπι και θα το βρίσκετε πολύ εύκολα, χωρίς, για παράδειγμα να δημιουργείτε χάος για να βρείτε τον λεμονοστίφτη!

Οι ηλεκτρικές συσκευές Τοποθετήστε τις έτσι ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε εύκολα, και κατά προτίμηση σε ύψος που θα είναι στο ύψος του κορμού σας, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβετε συνεχώς. Έξυπνη ιδέα: Δημιουργήστε ένα ντουλάπι με καπάκι ρολ-τοπ, και μέσα του τοποθετείστε πρίζες για παροχή ρεύματος. Εκεί θα έχετε μόνιμα φυλαγμένες τις μικροσυσκευές, οι οποίες θα είναι πάντα έτοιμες προς χρήση με μία κίνηση!

Εξαερισμός και φωτισμός Αγοράστε έναν πάρα πολύ καλό και δυνατό απορροφητήρα. Αυτό θα σας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες στο μέλλον, και θα έχετε πάντα ευχάριστη ατμόσφαιρα. Επίσης, τοποθετήστε όσο πιο πολλά φώτα μπορείτε με λαμπτήρες μεγάλης έντασης. Και φυσικά, όσο πιο μεγάλα παράθυρα, τόσο πιο πολύ φυσικό φως και εξαερισμό θα έχετε. Θυμηθείτε: Οι κουρτίνες της κουζίνας δεν πρέπει να είναι από «βαριά» υφάσματα και γενικότερα θα πρέπει να αποφύγετε τα υφάσματα στον χώρο αυτό του σπιτιού. Θα λερώνονται εύκολα, θα καθαρίζουν δύσκολα και θα μαζεύουν οσμές.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -