Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαlockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική – Σε lockdown...

lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική – Σε lockdown παραμένουν Καβάλα, Ξάνθη και Δράμα

Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου οι απαγορεύσεις - Συνολικά 10 περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 4

Σε μέτρα τοπικού lockdown μπαίνουν από αύριο (1/10) Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική, έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού και της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στις συγκεκριμένες περιοχές.

Μάλιστα, τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα παρατείνονται και για τις ακόλουθες περιοχές: Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.

Τα μέτρα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου την ίδια ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Σημειώνεται ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη είχε 314 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Οι απαγορεύσεις για εκδηλώσεις και τα πρόστιμα
Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Νέο κατάστημα εστίασης με γεύσεις από την Τουρκία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κατάστημα όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το καφέ–μπαρ PENNAN, ένα νέο...

Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης: Ενημέρωση και παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στον Σύλλογο Γυναικών Νίψας

Εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο τη γνώση και την πρόληψη πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης...

Φωταψία Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κίρκη

Τη φετινή αυλαία των γιορτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, άνοιξε η Κίρκη, το παλαιότερο χωριό...

Επίσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης στο μπλόκο των αγροτών στους Κήπους

Στο μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο Κήπων βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης,...

Παρόμοια