Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΛαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: Ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: Ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο

Η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες (διοικητικές, οικονομικές, τεχνικές, καθαριότητα, πράσινο κλπ) του Δήμου είναι πρόβλημα που διαρκώς επιδεινώνεται με τις συνέπειές του να επηρεάζουν την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών ιδιαίτερα βέβαια τώρα με τη θερινή περίοδο, που πολλαπλασιάζει τις ανάγκες, να έχει αρχίσει.

Η πρόσφατη κινητοποίηση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου ανέδειξε το πρόβλημα ειδικά στην καθαριότητα, αλλά και στους παιδικούς σταθμούς. Θεωρούμε ότι η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.) δεν λύνει κάτι, απλά αποφεύγονται οι κινητοποιήσεις, κερδίζεται  χρόνος για να μεγαλώσει η αγανάκτηση και να υλοποιηθεί η πολιτική και δημαρχιακή βούληση προσφοράς δημοτικών παροχών και υπηρεσιών στον «από μηχανής… σωτήρα», τον ιδιώτη.  

Όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς  οι απαγορεύσεις διαρκείας στις  προσλήψεις ως συνεχιζόμενη μνημονιακή δέσμευση, η μη εφαρμογή της δέσμευσης για κάθε μία αποχώρηση και μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η μη έγκριση αιτημάτων του δήμου  γιγαντώνουν τις ελλείψεις και οδηγούν σε οριακή κατάσταση τις υπηρεσίες.

Προτείνουμε ο Δήμος να ασκήσει πιέσεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού απευθύνοντας σχετική επιστολή στο Υπουργείο, να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών στην οποία να θέσει την μειούμενη συνεχώς δύναμη των υπαλλήλων, το σύνολο των ελλείψεων και το αίτημα για μόνιμες θέσεις εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες με βάση Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ   11/6/25

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση:

Σάββας Π. Δευτεραίος

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Έρχονται αλλαγές στα Airbnb: Με νέες προδιαγραφές η λειτουργία των ακινήτων από 1η Οκτωβρίου

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου 2025 να...

Ζαχαράκη: Σε έναν νομό εμφανίστηκαν 12 νηπιαγωγοί και οι 6 πήραν άδεια την πρώτη μέρα

«’Εχουμε κενά και προσπαθούμε να τα καλύψουμε νωρίτερα καλώντας τη δεύτερη φάση των αναπληρωτών...

Σωτήρης Τζιβελής από την Αλεξανδρούπολη στο Άμπου Ντάμπι με την Εθνική Μουάι Τάι Ελλάδος

Μεγάλη τιμή για την Αλεξανδρούπολη και τον Σωτήρη Τζιβελή, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής...

Ορεστιάδα: Συνελήφθη διακινητής με 14 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (11-9-2025) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος...

Παρόμοια