Κώστας Κυργιαλάνης : “Έχω την εμπειρία να προσφέρω στη διοίκηση της ΠΑΜΘ από οποιαδήποτε θέση”

Ο Κώστας Κυργιαλάνης είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Φιλοξενήθηκε στο evros24.gr από τον Σάκη Σταυρίδη για να του δοθεί η ευκαιρία να θέσει τις σκέψεις του για τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να ξανασυστηθεί στους πολίτες του Έβρου όπου και διεκδικεί την ψήφο τους, αφού τον γνωρίζουν και ως υποψήφιο βουλευτή στις προηγούμενες Εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Εδώ και χρόνια έχω δώσει τα διαπιστευτήριά μου και ο κόσμος γνωρίζει το ήθος μου, τις γνώσεις μου και τη συνέπειά μου. Από τα μαθητικά συμβούλια ακόμα, αργότερα στον εργασιακό μου χώρο. Δεν θέλω και σήμερα να μένω αμέτοχος στα κοινά. Μπορώ να προσφέρω ως απλός στρατιώτης αλλά και από ηγετικό ρόλο. Πιστεύω άλλωστε πως η συμμετοχή είναι καθήκον και υποχρέωση του πολίτη” εξηγεί.

Μιλώντας για τον Κώστα Κατσιμίγα, τονίζει πως είναι ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης με τεράστια εμπειρία στη διοίκηση της Περιφέρειας. “Είναι ένας ήπιος άνθρωπος που πιστεύει στη σύνθεση που επιβάλλει η απλή αναλογική. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι η κοινή περπατησιά πάνω στα ζητήματα της Περιφέρειας και για μένα αυτός είναι ένας πολύ σημαντικό λόγος για να τον στηρίξω” σημείωσε.

Ο Κώστας Κυργιαλάνης, διαπιστώνει πως μέχρι σήμερα υπάρχει ζήτημα διαχείρισης των προβλημάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ και ειδικά για τα προβλήματα του Έβρου που κυρίως τον ενδιαφέρουν. “Στον Έβρο έχουμε περιοχές που πλημμυρίζουν κι άλλες που υποφέρουν από λειψυδρία. Ένα οδικό δίκτυο, που το βλέπουμε όλοι ακόμα κι ως υποψήφιοι που διασχίζουμε το νομό, σε τι κατάσταση είναι και μετά δεν μπορούμε να το φτιάξουμε. Τα προβλήματα αλά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας είναι γνωστά τα ξέρουμε όλοι, το θέμα πως θα τα διαχειριστούμε και πως θα τα αξιοποιήσουμε” τονίζει.

Ο ίδιος πιστεύει πως η Περιφέρεια έχει μεγάλο εύρος παρέμβασης και στην καθημερινότητα των πολιτών όπως και στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.  Πιστεύει στην πίεση προς την κυβέρνηση, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχές και πως ο καλός σχεδιασμός είναι αυτός που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων. Πιστεύει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσα από τα σπουδαία πολιτιστικά μνημεία όπως η Κοσμοσώτηρα, το τέμενος Βαγιαζήτ, ο ιερός θρησκευτικός τόπος των Αλεβιτών στο Δέρειο που μέχρι σήμερα δεν έχουν τύχει της ανάλογης προβολής. “Η Περιφέρεια μπορεί να σταθεί αρωγός σε όλα τα παραπάνω και να τα αξιοποιήσει” αναφέρει.

Σε ερώτηση αν μπορούν να γίνουν πράξη όλα αυτά και αν θα πρέπει οι πολίτες να περιμένουν κάτι διαφορετικό από τον Κώστα Κώστα Κατσιμίγα ως Περιφερειάρχη απαντάει: “Η βεβαιότητα που μου δίνει η ομάδα του Κώστα Κατσιμίγα, που αν δεν την είχα ότι θα τα καταφέρναμε, δεν θα συμμετείχα. Πιστεύω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και θα πετύχουμε  πολλά πράγματα” καταλήγει, ζητώντας την ψήφο των πολιτών του Έβρου για να μπορέσει να προσφέρει στην διοίκηση της ΠΑΜΘ από οποιαδήποτε θέση.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Κώστας Κυργιαλάνης: