Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 μαγειρικό σπρέι
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες μισού εκ.(περίπου 1 κιλό)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι 80 γραμμάρια
1 κουταλάκι ρίγανη
1/4 φλιτζάνι απλό ξηρό ψίχουλα ψωμιού
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψί και ψεκάζετε με μαγειρικό σπρέι.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια κομμένα με το ελαιόλαδο.

Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε την παρμεζάνα, φρυγανιά, ρίγανη, αλάτι, και λίγο πιπέρι.

Βυθίστε κάθε λωρίδα κολοκυθιού μέσα στο μείγμα παρμεζάνας, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τες μέσα στο ταψί.

Ψήστε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά. Στη μέση του ψησίματος αναποδογυρίζετε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Βγάζουμε με σπάτουλα και σερβίρουμε.