Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΚοινή ανακοίνωση των Μητροπολιτών της Θράκης: "Να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας...

Κοινή ανακοίνωση των Μητροπολιτών της Θράκης: “Να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα”

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ο Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ
Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Έκτακτη Ανακοίνωση

Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιερωσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και σε καταστήματα, σε πόλεις και χωριά της Θράκης προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».

Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των συνεργάτων του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Αρχιερατική μας υπόσταση και η ποιμαντική μας ευθύνη, μας οδηγεί και πάλι να σας ενημερώσουμε για να σας προφυλάξουμε, ώστε να μην υπογράψετε την αίτηση αυτή, δίνοντας προσωπικά σας στοιχεία σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά προσπαθούν να την βλάψουν δημιουργώντας σχίσμα με την υπογραφή σας.

Όσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλώ να προσέξετε και να μην εξαπατηθείτε από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς.

Μην υπογράψετε

για να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα. Η μόνη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη μας είναι οι έλληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες μας με τους οποίους συζούμε αρμονικά. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα θα δημιουργήσει όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και εθνικά ζητήματα. Όσοι ενδεχομένως από άγνοια υπογράψατε, ζητείστε ανάκληση της υπογραφής σας.

Επικαλούμεθα τη χάρη του Θεού στη ζωή σας.

† Ο Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

† Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

† Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αυξήσεις έως 1.036% στις αποδοχές των οπλιτών θητείας, αναλυτικά τα ποσά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια και του υφυπουργού...

Η “Αποθήκη 2” στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης περνά στην “Πολυχώρος Ψυχαγωγίας Α.Ε.” – Ενοίκιο 4.730 ευρώ το μήνα

Η ιστορική «Αποθήκη 2» του λιμανιού Αλεξανδρούπολης αποκτά νέο “ένοικο”. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ...

Τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη: Όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και κολόνα

Αλεξανδρούπολη – Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην κάθοδο της οδού Ι. Καβύρη,...

Σάπες: Νεκρός εργαζόμενος ιδιωτικής εταιρίας security

Την είδηση του θανάτου εργαζομένου ιδιωτικής εταιρίας που φύλασσε το εργοστάσιο της Pharmathen στο...

Παρόμοια