fbpx
10 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021

Κλάδος Εστίασης Αλεξανδρούπολης: «(Έρχεται) ο δυσκολότερος χειμώνας στη σύγχρονη ιστορία» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα- «το δυσκολότερο στη σύγχρονη ιστορία του κλάδου», σύμφωνα με το Σωματείο Εστίασης Αλεξανδρούπολης, έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι του κλάδου, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι κινητοποίηση μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου της Αλεξανδρούπολης. 

- Χορηγούμενη-1

Μεταξύ των εργαζομένων βρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους οι: πρόεδρος του Σωματείου Καφέ-Μπαρ-Εστίαση Αλεξανδρούπολης, Νίκος Γεωργιάδης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έβρου, Βίβιαν Κουρμπανιάν και Βασίλης Χασαπίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Αθανάσιος Τσώνης και πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Έβρου, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

«Ήρθε ο καιρός να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε και τη δική μας προστασία»

«Σήμερα η Αλεξανδρούπολη κάνει την αρχή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σήμερα, πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι, γιατί δείχνουμε έμπρακτα σε όλους αυτούς που είναι απέναντί μας ότι είμαστε εδώ ενωμένοι και έτοιμοι να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, δεν υπάρχει σχέδιο για τον κλάδο ούτε και καμία στήριξη. 

Ο Νίκος Γεωργιάδης

«Καλούμαστε λοιπόν να ανταπεξέλθουμε με το ένα τρίτο της χωρητικότητας των καταστημάτων στον πιο δύσκολο, απ’ ότι φαίνεται, χειμώνα στη σύγχρονη ιστορία» επεσήμανε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι πάντα ήταν και θα είναι πρώτοι στην προστασία της δημόσιας υγείας, και αυτό φάνηκε τους επτά μήνες της πανδημίας. «Ήρθε ο καιρός να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε και τη δική μας προστασία» τόνισε, ανακοινώνοντας τη σημερινή κινητοποίηση ως το ξεκίνημα των δράσεων.

«Να κατεβούμε στην Αθήνα, στο κέντρο αποφάσεων, και να πιέσουμε προς όλα τα επίπεδα» 

Με τη σειρά του, ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες σε όλα τα επίπεδα. «Μου είναι λυπηρό που δε βλέπω εδώ ανθρώπους από τη διοικητή αυτοδιοίκηση και ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στο κεντρικό κράτος – όλοι θα έπρεπε να είναι εδώ. Σαν περιφέρεια ερχόμαστε δίπλα, γιατί καταλαβαίνω πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Ετοιμάζοντας με τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, επιπρόσθετα μέτρα στήριξης για την Εστίαση, ήδη βρίσκονται αυτά στις τεχνικές υπηρεσίες για να δούμε πώς θα στηριχθεί η τοπική αγορά. Είμαι διατεθειμένος όποτε θέλετε, να κατεβούμε στην Αθήνα, στο κέντρο αποφάσεων, και να πιέσουμε προς όλα τα επίπεδα» γνωστοποίησε, συμπληρώνοντας ότι η εστίαση αργοπεθαίνει και πρέπει να παραμείνει ζωντανή.

Ο Αθανάσιος Τσώνης

«Ως δήμος Αλεξανδρούπολης, είμαστε μαζί σας»

Με επιστολή του, ο δήμαρχος της πόλης, Ιωάννης Ζαμπούκης, δήλωσε τη στήριξή του, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη δίχως τον κλάδο της εστίασης. «Ως δήμος Αλεξανδρούπολης, είμαστε μαζί σας…τα ημίμετρα επουλώνουν προσωρινά και για λίγο κάποια τραύματα. Τώρα χρειάζεται οργανωμένη και στρατηγική λήψη μέτρων για την οριστική αποθεραπεία της οικονομικής ασθένειας που επέφερε ο κορονοϊός στον κλάδο σας» ανέφερε ενδεικτικά η επιστολή.

«Να βγάλουμε σήμερα ένα ψήφισμα από το Περιφερειακό συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να σταλεί στα υπουργεία»

Σύμφωνα με τον κ. Τοψίδη, σήμερα, στο Επιμελητήριο Έβρου, υπάρχουν 1565 μέλη στον κλάδο της εστίασης, νούμερο που μεταφράζεται σε ποσοστό της τάξης του 22% από τα 7.500 μέλη του Επιμελητηρίου. 

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης

«Αυτή τη στιγμή, η Αλεξανδρούπολη έχει μηδενικά κρούσματα εδώ και πολλές μέρες. Να βγάλουμε σήμερα ένα ψήφισμα από το Περιφερειακό συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να σταλεί στα υπουργεία, να σταματήσουμε να είμαστε στη “ζώνη” των 00:00» δήλωσε εμφατικά ο ίδιος. 

«Θα είμαστε σε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο ανάπτυξης»

Ο κ. Χατζημιχαήλ, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα να διατηρηθεί ο κλάδος της εστίασης υγιής. «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης έγινε κοινωνός, δέκτης, μιας σειράς προβλημάτων από προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις της Θράκης, πόσο μάλλον στον τομέα της εστίασης, που είναι ένα ζωτικό κύτταρο» εξήγησε.

Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ

«Στην πρώτη φάση της πανδημίας, τον πρώτο καιρό, δεν υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, καθώς η κυβέρνηση είχε διαχειριστεί επιτυχώς του προβλήματος. Ερχόμαστε όμως στη δεύτερη φάση της πανδημίας, όπου φαίνεται ότι η περιοχή μας δεν έχει κρούσματα, είναι άδικη η αντιμετώπισης της κυβέρνησης. Μπορούμε να διασφαλίσουμε την υγεία εντός των καταστημάτων της εστίασης και όχι στις πλατείες και τα κέντρα όπου συγκεντρώνονται οι νέοι μας μετά τις 00:00. Θα είμαστε σε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις ώστε να επανέλθουν σταδιακά οι επιχειρήσεις μας σε πλήρη λειτουργία» κατέληξε ο ίδιος. 

«Ο Έβρος δε θα ανεχθεί και δε θα μπορεί να έχει άλλα λουκέτα»

Τέλος, ο κ. Χασαπίδης, μιλώντας εκ μέρους των επιχειρηματιών και εμπόρων της πόλης, δήλωσε τη συμπαράστασή του. «Ο Έβρος δε θα ανεχθεί και δε θα μπορεί να έχει άλλα λουκέτα. Κανένα άλλο λουκέτο στην πόλη μας και την εστίαση, θα αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου» κατέληξε.

Ο Βασίλης Χασαπίδης
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ