Καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ για προσπάθεια φίμωσης από την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει τις προσπάθειες φίμωσης της παράταξής μας από την πλευρά της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ενόψει της συζήτησης που έχει ανοίξει μπροστά στην ένταξη των συναδέλφων συμβασιούχων στη δύναμη του Συλλόγου μας, η ΔΑΣ ΟΤΑ κατέθεσε πρόταση-ψήφισμα με τις θέσεις της για να αναρτηθεί στην σελίδα του Συλλόγου. Η ανακοίνωση ανέβηκε, αφού όμως πέρασε από την απαραίτητη λογοκρισία και σβήστηκε ο τίτλος «Ψήφισμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης». Σε ερώτησή μας, γιατί συνέβη αυτό ήρθε η γραπτή απάντηση:

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ είναι η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και δραστηριοποιείται σε κάθε Δήμο της χώρας.

Ποτέ δεν κρύφτηκε, ούτε έπαιξε «το λαγό», πίσω από δήθεν «ενιαία» και «ανεξάρτητα» σχήματα ή ψηφοδέλτια, παραμένει η σταθερή δύναμη των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες, για αυξήσεις σε μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, ένταξη των συμβασιούχων στους συλλόγους μας.

Από την άλλη είναι οι άλλες παρατάξεις που εμφανίζονται στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ) ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ, οι οποίες καταγράφουν «έργα και ημέρες» στην υπεράσπιση από την πίσω πόρτα της πολιτικής της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Με περίσσιο θράσος οι εκλεγμένοι στο Σύλλογό μας υπερασπίστηκαν ως «ανεξάρτητη» τη Συνδικαλιστική Ανατροπή, την οποία ψηφίζουν στην Ομοσπονδία.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς μας, είτε είμαστε μόνιμοι είτε συμβασιούχοι, είναι κοινά, η πολιτική που καταστρατηγεί κεκτημένα με σκληρούς αγώνες δικαιώματα, που απολύει συναδέλφους, που κλείνει ή ιδιωτικοποιεί δομές των Δήμων είναι ο κοινός μας αντίπαλος. Η πάλη μας είναι ΕΝΙΑΙΑ μπροστά στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε και η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων, χωρίς διαχωρισμούς με βάση τη σχέση εργασίας, είναι η μόνη απάντηση απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, δημάρχων και κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Οι προσπάθειες φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ και να διεκδικήσουμε ένταξη όλων των συμβασιούχων από δύο μήνες και πάνω στο σύλλογό μας, χωρίς όρους και παραθυράκια. Υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων, καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας του Δήμου.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 10.30 μπροστά στο δημαρχείο.