fbpx
23.5 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Καμμένος στην ΕΡΤ για Αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη και για το plan b

- Χορηγούμενη-
– Επέστρεψε απο το πολυσυζητημένο ταξίδι στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος – «Το τι έχει γραφτεί είναι απίστευτο πραγματικά», είπε – «Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε»

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον ίδιο τρόπο και είπε ότι τίποτα καινούριο δεν γίνεται. Εγώ, είπε ζήτησα καινούρια βάση στην Κάρπαθο. Νομίζετε ο υπουργός Αμυνας κάθεται σε αυτό το γραφείο σχεδιάζει πολιτικά σχέδια και τα αποφασίζει μόνος του;

Το πιο συζητημένο πρόσωπο των ημερών, ο Πάνος Καμμένος, επέστρεψε στην Ελλάδα και μίλησε για την θύελλα που έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ.

«Το τι έχει γραφεί είναι απίστευτο πραγματικά. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι, όχι για μένα για την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την χώρα ως το κέντρο σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θέλω να σας πω ότι αυτά που εξασφαλίσαμε στις ΗΠΑ είναι σημαντικά για την άμυνα της χώρας. Έχουν σχέση με την αμερικανική βοήθεια και για τα τρία όπλα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής», είπε ο υπουργός ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

- Χορηγούμενη-

Ο υπουργός Άμυνας είπε ακόμα «Με τον πρωθυπουργό πάντα συννενοούμαστε. Επι 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δυο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους. Την έξοδο από τα μνημόνια, την πάταξη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της χώρας».

Και συνέχισε: «Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ». Και αναρωτήθηκε: «Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;»

Για το plan B είπε ότι από την πρώτη στιγμή είπε ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία. «Όμως, την θέση αυτή χωρίς να την αλλάξουμε δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο. Στην Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Από την Ελλάδα προτάθηκε η συμφωνία. Είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή δεν θα συμπράξουμε».

«Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού λύσαμε τα θέματα του Αμυνας είχα υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η συζήτηση έγινε ενώπιον πολλών. Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία τω πρεσπών αλλά εγώ δεν πρόκειται να την ψηφίσω στην Βουλή. Για να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο, η συμφωνία μας δικαιώνει γιατί το 90% των γειτόνων μας δεν θα το αποδεχθούν.  Ήταν άποψη του κυβερνητικου εταίρου το plan b. Ηταν υποχρέωσή μου να γίνει εναλλακτική πρόταση. Την γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Στις ΗΠΑ δεν τους ενδιαφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών. Τους ενδιαφέρει η ασφάλεια στα Βαλκάνια. Τους είπα ότι αφού διαφωνούν οι λαοί, όπως κάνουμε την τριμερή με Ελλάδα – Κυπρο και Ισραήλ, να κάνουμε μια συνάντηση με Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία αλλά και ΗΠΑ. Μέχρι να λυθεί το ονοματολογικό να υπάρχει μια ηρεμία στα Βαλκάνια και μια πορεία που θέλουν. Αφού εξέφρασα την θέση μου ως κυβερνητικός εταίρος μου είπαν ότι εκείνοι είναι με την Συμφωνία των Πρεσπών και αν δεν γίνει αποδεκτή βλέπουμε τι κάνουμε. Ούτε υποκαθιστώ τον πρωθυπουργό, ούτε κανέναν. Από την στιγμή που αρνήθηκα την συμφωνία κατέθεσα μια πρόταση. Τα άλλα κόμματα τι πρόταση έχουν; Παίζουν κρυφτούλι. Κι εμείς τέοιο κρυφτούλι δεν θα παίξουμε. Εγώ σε πολιτικό επίεπδο καταλαβαίνω και αποδέχομαι τις ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στο Νίκο Φίλη είπε: Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι. Στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων. Η Ελλάδα είχε πρόσφυγες από την Σμύρνη που φιλοξενήθηκαν σε συριακά καράβια. Οι ιδέες των ΑΝΕΛ με τον Σαλβίνι δεν έχουν καμία σχέση.

Στις δημοκρατικές διαδικασίες η πλειοψηφία αποφασίζει. Αν η πλειοψηφία αποφασίσει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου στην κορύφωση της Εβδομάδας Εμπορίου 2020 – τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (βίντεο)

Με μέριμνα για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19 κορυφώθηκε εχθές, Πέμπτη 6 Αυγούστου, η Εβδομάδα Εμπορίου 2020 στην Αλεξανδρούπολη, που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Στόχος αυτής ήταν, μεταξύ άλλων, μέσω των μεγάλων εκπτώσεων στα καταστήματα να «ανακουφιστεί» έστω και λίγο η τοπική αγορά.
- Χορηγούμενη -