Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΚ. Ζήτσης: «Οι πλωτές εξέδρες στο λιμάνι θα βοηθήσουν πολύ – θα...

Κ. Ζήτσης: «Οι πλωτές εξέδρες στο λιμάνι θα βοηθήσουν πολύ – θα περιορίσουν τα ατυχήματα που γίνονται εξαιτίας της “ρεστίας”» (βίντεο)

Για το θετικό ρόλο των δύο πλωτών εξεδρών «βαρέως τύπου» που τοποθετήθηκαν προ ολίγων μηνών στο λιμάνι έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Έβρου, Κωνσταντίνος Ζήτσης. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι οι εξέδρες θα περιορίσουν τη «ρεστία» (φουσκοθαλασσιά), γεγονός που θα μειώσει κατά πολύ τα διαφόρων ειδών ατυχήματα που σχετίζονται με τα σκάφη που μπαρκάρουν εκεί.

«Την προηγούμενη Τρίτη άρχισαν τα μέλη του Συλλόγου να ρίχνουν τα βαρκάκια τους στο λιμανάκι, και έχουμε περίπου τα μισά βαρκάκια μέσα στη θάλασσα. Πιστεύουμε ότι σε δέκα μέρες περίπου ακόμη θα πέσουν και οι υπόλοιπες βάρκες στο λιμάνι» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζήτσης αναφορικά με τη διαδικασία επιστροφής στην «κανονικότητα» για το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Έβρου.

Ο Κωνσταντίνος Ζήτσης

«Θα περιορίσουν τη ρεστία τουλάχιστον στο μισό»

«Σε ό, τι αφορά τις εξέδρες βαρέως τύπου που μπήκαν στο λιμάνι, νομίζω ότι έγινε μια καλή δουλειά, και θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να μην έχουμε μεγάλη ρεστία (φουσκοθαλασσιά) κατά τη διάρτεκια του Νοτιά, κυρίως κατά την περίοδο του χειμώνα» επεσήμανε σχετικά με τις πλωτές εξέδρες, προσθέτοντας ότι δύο μεγάλες εξέδρες θα περιορίσουν τη ρεστία τουλάχιστον στο μισό απ’ ότι ήταν μέχρι τώρα. «Αυτό είναι καλό, το έχουμε ανάγκη, για να μην έχουμε ατυχήματα, για να μην έχουμε κοψίματα σχοινιών, να μη χτυπάνε οι βάρκες μεταξύ τους και άλλα» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Ζήτσης ευχαρίστησε την παλιά και νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. «Εκ μέρους του Συλλόγου και των μελών του, εγώ θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω και την παλιά διοίκηση του ΟΛΑ, η οποία και ξεκίνησε το έργο, και τη νέα διοίκηση που το υλοποίησε, και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία για τα επόμενα χρόνια» κατέληξε.

Το φαινόμενο της «ρεστίας»

Ρεστία ή σάλος, (βουβό κύμα, φουσκοθαλασσιά ή αποθαλασσία ), ονομάζεται ο κυματισμός εκείνος που δεν οφείλεται σε καιρικά φαινόμενα στο χρόνο που παρατηρείται αυτός, αλλά σε άνεμο που έπνεε σε προηγούμενο χρόνο, ενίοτε και ημέρες πριν. Όταν λοιπόν ο κυματισμός που έρχεται από τη θάλασσα εισέρχεται στο λιμάνι και δε βρίσκει χώρο να «εκτονωθεί», παγιδεύεται και δημιουργεί στρόβιλο που ενδέχεται να δημιουργήσει ζημιές σε σκάφη που μπαρκάρουν εκεί.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Με 42 αθλητές συμμετείχε η “Ελληνική Πολεμική Αγωγή” στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης "Ελληνική Πολεμική Αγωγή" συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος...

Παρόμοια