Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΟι ειδικοί συμβουλεύουν: Tips για να μην τσιμπήσει το παιδί σου κουνούπι

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Tips για να μην τσιμπήσει το παιδί σου κουνούπι

Όσο φτάνουμε στο καλοκαίρι, τα κουνούπια όλο και αυξάνονται! Ειδικά αν μένετε σε περιοχές που έχει υγρασία, το πρόβλημα αυτό θα είναι γνώριμο για εσάς πολύ νωρίτερα. Αν έχετε παιδάκι και θέλετε να το προστατέψετε από τα τσιμπήματα του ενοχλητικού εντόμου, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών.

  • Καλύψτε με ρούχα το εκτεθειμένο δέρμα.Βάλτε στα παιδιά μακριά παντελόνια, κάλτσες, μακριά μανίκια και ένα καπέλο, ιδίως αν η περιοχή που είστε έχει πολλά κουνούπια ή έντομα.
  • Αποφύγετε να βγάλετε έξω τα παιδιά σας τις ώρεςπου τα κουνούπια κυκλοφορούν, κυρίως το πρωί και το σούρουπο.
    • Αποφύγετε όσο μπορείτε τις περιοχές που υπάρχουν πολλά κουνούπια. Σε περίπτωση που είναι ανάγκη να πάτε, προμηθευτείτε τις ανάλογες κρέμες που υπάρχουν στα φαρμακεία.
    • Χρησιμοποιείστε κουνουπιέρα σε μωρά μικρότερα από 6 μηνών. Μπορείτε να αγοράσετε φορητές κουνουπιέρες, που μπαίνουν και στην θέση του αυτοκίνητου, στο κουνάκι, στο καροτσάκι κλπ.
    • Φροντίστε να μην μπαίνουν κουνούπια ή άλλα έντομα στο σπίτι κλείνοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ή καλύτερα αν έχετε σήτες χρησιμοποιείστε τις. Μην αφήνετε πολλές ώρες ανοιχτά χωρίς σήτες διότι θα μπουν στο σπίτι. Φροντίστε οι πόρτες και τα παράθυρα να κλείνουν καλά και να μην αφήνουν ανοίγματα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Παρόμοια