Η Αλεξανδρούπολη την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας (βίντεο)

Εξαιρετικά ήσυχη εμφανίζεται σήμερα (Δευτέρα 23/03) η πόλη της Αλεξανδρούπολης, στην οποία από τις 6:00 ξεκίνησε να ισχύει η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, κατόπιν της χθεσινής κυβερνητικής απόφασης.

Πέρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλές ακόμη δομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης που παραμένουν κλειστές ή λειτουργούν με ειδικές προϋποθέσεις, τα εστιατόρια και καφενεία που πραγματοποιούν μονάχα delivery ή take away παραγγελίες, σήμερα έρχονται να προστεθούν τα μέτρα απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας. Αν και ακόμα δε φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί ειδικά κλιμάκια ελέγχου της Αστυνομίας, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, κάποιοι από τους λιγοστούς κατοίκους της Αλεξανδρούπολης που βγήκαν σήμερα, όταν διερωτήθηκαν για την έξοδό τους, δήλωσαν ότι είχαν μαζί τους χειρόγραφες ή εκτυπωμένες τις ειδικές άδειες μετακίνησης.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στου δρόμους, όμως, και ειδικά στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, δε φαίνεται να μειώθηκε δραματικά συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Η Λ. Δημοκρατίας

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣKAΪ 100,3 ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λυβάνιος, «σιγά σιγά ο κόσμος θα προσαρμοστεί, η σημερινή μέρα είναι μεταβατική. Αύριο πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμόρφωση».  

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, στα ταξί επιτρέπεται να βρίσκεται μονάχα ο οδηγός και ένας ακόμα επιβάτης. Ωστόσο, αυτή η δήλωση φαίνεται να αντιτίθεται την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ταξί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναφέρει πως δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση κυκλοφορίας, ούτε κάποιος περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που μετακινούνται με ταξί.

Αναφορικά με ειδικές περιπτώσεις όπου θα υπάρχουν μικρά παιδιά στο όχημα, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για οικογενειακές περιπτώσεις.

Από χθες ακόμη το απόγευμα, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας κυκλοφόρησε στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, προτρέποντας του πολίτες να αποφεύγουν τους συνωστισμούς: «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Σας παρακαλούμε να συμμορφωθείτε και να απομακρυνθείτε από το χώρο” είναι το μήνυμα που άκουγαν όσοι λίγοι βρίσκονταν έξω».