Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026
14.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΓΣΕΕ: Παρόντα και αλληλέγγυα τα Συνδικάτα στα πύρινα μέτωπα

ΓΣΕΕ: Παρόντα και αλληλέγγυα τα Συνδικάτα στα πύρινα μέτωπα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η ΓΣΕΕ, εκ μέρους του κόσμου των συνδικάτων εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσοι εμπλέκονται, επαγγελματίες και εθελοντές, στο επίγειο και εναέριο πυροσβεστικό έργο και για τον υπεράνθρωπο αγώνα τους, κόντρα όχι μόνο στην κούραση, αλλά και σε σοβαρές οργανωτικές και υλικοτεχνικές ελλείψεις.

Εκφράζουμε την αγωνία για τις διαρκείς αναζωπυρώσεις, αλλά και τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών του επόμενου διαστήματος σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζουμε ότι η περιβαλλοντική καταστροφή και ερήμωση της χώρας μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με διαχρονικές πολιτικές επιλογές και τραγικά ελλείμματα και στον τομέα της εργασίας, με αδικαιολόγητα εκκρεμή την ενίσχυση με το επαρκές πανελλαδικά προσωπικό, το οποίο σε σημαντικό βαθμό ήδη υπηρετεί με άνισους και επικίνδυνους όρους εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Δηλώνουμε την πλήρη ετοιμότητα της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των κρίσιμων επαγγελμάτων και ειδικοτήτων, αλλά και των περιβαλλοντικών της εμπειρογνωμόνων, για συμμετοχή σε εθνική σύσκεψη καταγραφής, αξιολόγησης και σχεδιασμού της κατάλληλης αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Για την αντιμετώπιση των αναγκών σε ατομικά μέσα προστασίας (Άρβυλα, στολές, κράνη, γάντια, κουκούλες, μάσκες, γυαλιά, κ.λ.π) και υλικοτεχνική υποδομή (π.χ Drones για πτήσεις κατόπτευσης δασών) και σε συνεννόηση με τις οργανώσεις μέλη της άμεσης εμπλοκής στα πύρινα μέτωπα, όπως τα κατά τόπον Εργατικά Κέντρα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό και Ενώσεις Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, η ΓΣΕΕ θα προσφέρει και οικονομική υποστήριξη.

Καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει για άμεσες και δίχως κωλυσιεργίες διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές, όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικής στήριξης και διευκολύνσεων -φορολογικών και ασφαλιστικών- αλλά και ενός ολιστικού πλάνου παραγωγικής και πολεοδομικής ανασυγκρότησης του συνόλου των πληγεισών τοπικών οικονομιών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Πρόβλημα στο αεροσκάφος της πρωινής πτήσης Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Σήμερα Δευτέρα, η πρωινή αεροπορική πτήση από την Αθήνα προς την Αλεξανδρούπολη προσγειώθηκε κανονικά...

Σύλληψη οδηγού υπό την επήρεια αλκοόλ μετά από τροχαίο στον Έβρο

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2026 σε περιοχή του Έβρου ένας ημεδαπός,...

Πτώση δέντρου σε καλώδιο της ΔΕΗ έκλεισε δρόμο στην οδό Φιλικής Εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Φιλικής Εταιρείας, στην περιοχή...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή υδροδότησης σήμερα Δευτέρα 26 Ιανουαρίου σε τμήμα της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου

Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότι τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου...

Παρόμοια