fbpx
14 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Γ. Πλακιωτάκης από Αλεξανδρούπολη: «Δεν ξεπουλάμε το λιμάνι, το νοικιάζουμε» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Το γεγονός ότι «δε ξεπουλιέται αλλά νοικιάζεται» το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ελλάδας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συζήτησή του με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Σεβασμιότατο Άνθιμο, τον οποίον επισκέφτηκε σήμερα το πρωί. Τον υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελος Κυριαζόπουλο, καθώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Α-Δ: κ. Χατζημιχαήλ, κ. Κυριαζόπουλος, κ. Πλακιωτάκης

«Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περιοχή, ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη αξίζει της σταθερής φροντίδας μας – το αποδείξαμε ως υπουργείο, με έργα που δεν έχουν γίνει εδώ και 30 χρόνια, και κυρίως με την αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι τo σημερινό αποτέλεσμα είναι προϊόν συνεργασίας και του υπουργού οικονομικών, του κ. Σταϊκούρα, και του υπουργού μεταφορών και υποδομών, κ. Καραμανλή, υπό την εποπτεία πάντοτε του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη.

«Επειδή υπάρχει σύγχυση αναφορικά με τις αναβαθμίσεις των λιμένων – μιλάμε για παραχώρηση, ουσιαστικά για ενοίκιο του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη. Το λιμάνι θα αξιοποιηθεί, θα προβλέπονται συγκεκριμένες επενδύσεις και διάρκεια σύμβασης (θα είναι τέτοια βέβαια που να επιτρέπει στον επενδυτή να μπορεί σε ένα μακροπρόθεσμο χρόνο να επενδύσει στο λιμάνι)» επεσήμανε στη συνέχεια ο ίδιος, κάνοντας λόγο για μεγάλα οφέλη της τοπικής οικονομίας, τοπικής κοινωνίας και τοπικής απασχόλησης. «Μιλάμε για ένα λιμάνι με γεωπολιτική και γεωγραφική αξία» υπογράμμισε.

«Αυξήσαμε το κονδύλι των άγονων γραμμών κατά 45% – από 90 εκατ. ευρώ σε 130 εκατ. ευρώ»

- Χορηγούμενη-

Μιλώντας για τις άγονες γραμμές, ο υπουργός γνωστοποίησε πως το κονδύλι αυξήθηκε από 90 εκατ. ευρώ σε 130 εκατ. ευρώ. «Αυτό μας επέτρεψε να δρομολογήσουμε και καλύτερης ποιότητας πλοία αλλά και περισσότερες συνδέσεις, δηλαδή για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, συνδέεται η Θεσσαλονίκη με το Β. Αιγαίο, η Κρήτη με τα Δωδεκάνησα» σημείωσε ο ίδιος.

«Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, γνωρίζουμε όμως πάρα πολύ καλά τί θέλουμε να κάνουμε και πού θέλουμε να φτάσουμε, και αυτό μας βοηθά στην υλοποίηση των στόχων μας» συμπλήρωσε αμέσως μετά.

«Παρακολουθώ εδώ και δέκα χρόνια το λιμάνι από ακτοπλοϊκή σκοπιά – ήξερα από την αρχή τί πρέπει να κάνουμε. Για αυτό βλέπετε ότι οι προτάσεις μας υλοποιούνται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Γνωρίζουν πολύ καλά και οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης ότι λύσαμε προβλήματα 30 χρόνων – προβλήματα απαλλοτριώσεων, επιχειρησιακά προβλήματα του ΟΣΕ – επιλύθηκαν μέσα σε λίγους μήνες» εξήγησε ο κ. Πλακιωτάκης, τονίζοντας ξανά ότι δεν γίνεται ξεπούλημα.

«Αναπτύσσουμε τις δυνατότητες του λιμανιού προς όφελος της τοπικής οικονομίας – σημαντικοί επενδυτές έχουν ήδη ενδιαφερθεί» κατέληξε ο υπουργός.  

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν από το λιμάνι. «Το λιμάνι έφτιαξε την πόλη, και αυτό θέλουμε να παραμείνει. Αυτό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι μια “εκτίναξη” των ελπίδων μας για το λιμάνι, είναι ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, δόξα τω Θεώ αρχίζει να υλοποιείται» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Σεβασμιότατος Άνθιμος

Τέλος, ο κ. Χατζημιχαήλ υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υστερήσει της προσοχής και του ενδιαφέροντος του ΟΛΑ το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, το λιμάνι Θέρμων Σαμοθράκης και το λιμάνι Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -