Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μια εικόνα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολη, μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την πόλη και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.
Πρόκειται για τη φάτνη που είχε τοποθετηθεί απέναντι από τη Μεραρχία, η οποία παρέμεινε όρθια, την ώρα που ο περιβάλλων χώρος ισοπεδώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Το σημείο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, θυμίζει σήμερα «κρανίου τόπο», γεγονός που ενίσχυσε τα ερωτήματα γύρω από το πώς η συγκεκριμένη κατασκευή δεν υπέστη ζημιές.

Το θέμα τέθηκε στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει τη θεολογική του ερμηνεία για το περιστατικό.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ανέφερε πως ένα τέτοιο γεγονός, μέσα στην εκκλησιαστική παράδοση, μπορεί να χαρακτηριστεί ως θαύμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κάτι που «εξυπηρετεί» κάποιον σκοπό. Όπως σημείωσε, τέτοιες εικόνες λειτουργούν περισσότερο ως υπενθύμιση των λόγων του Χριστού, ότι ο κόσμος και η φύση αλλάζουν, ενώ η Εκκλησία παραμένει στον χρόνο.
Η εικόνα της φάτνης, σε συνδυασμό με την ερμηνεία του Μητροπολίτη, έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς πολίτες να εκφράζουν τον προβληματισμό ή τη συγκίνησή τους.





















