Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΥγειαΕσύ το ήξερες; - Να ποιο είναι το φρούτο που ρυθμίζει το...

Εσύ το ήξερες; – Να ποιο είναι το φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο

Είναι ήδη γνωστό πως ο προδιαβήτης μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε διαβήτης αν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή του ατόμου.

Σε μια εποχή που δεν σκεφτόμαστε μόνο τον διαβήτη, αλλά τη γενική υγεία μας περισσότερο από ποτέ ένας ειδικός σε διατροφικά θέματα διαβητικών, έχει μερικά συναρπαστικά νέα για ένα συγκεκριμένο φρούτο.

Διαβήτης: Τι κάνει το αβοκάντο στο σάκχαρο αίματος

Τα αβοκάντο θεωρούνται υπερτροφή και όχι άδικα. Είναι γεμάτα με βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και καλά για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε πιο χορτάτοι για περισσότερο χρόνο, να μειώσετε τη χοληστερόλη και μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Ο καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων, δρ. Paul Spanguolo, υποστηρίζει ότι τα αβοκάντο είναι τροφή-κλειδί τόσο για τους διαβητικούς όσο και για τα προδιαβητικά άτομα. Όλα τα προαναφερθέντα οφέλη των αβοκάντο παρέχουν μια υγιή βάση, εξηγεί, αλλά μια πρόσφατη ανακάλυψη που έγινε από την ομάδα του αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η ουσία Avocatin B (AvoB) είναι ένα βιοδραστικό που βρίσκεται φυσικά στα αβοκάντο, λέει ο δρ. Spanguolo. «Τα βιοδραστικά, σκεφτείτε τα σαν θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από άλλα τρόφιμα: παίρνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από την κατανάλωση ψαριών και βιταμίνη C από πορτοκάλια. Το AvoB είναι ένα βιοδραστικό συστατικό στα αβοκάντο, το οποίο μπορεί να είναι μια σημαντική διατροφική επιλογή για διαβητικούς και προδιαβητικούς».

Σάκχαρο αίματος: Πώς λειτουργεί το βιοδραστικό Avocatin B

Ο δρ. Spanguolo υποστηρίζει ότι αυτό το βιοδραστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού, υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και επιπέδων ινσουλίνης και σωματικού βάρους σε ενήλικες. Αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για όλους, αλλά κρίσιμοι για τους διαβητικούς και τους προδιαβητικούς.

“Όταν ο μεταβολισμός σας λειτουργεί σωστά, όλα είναι ισορροπημένα”, λέει ο δρ. Spanguolo. “Έχετε ιδανικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καλή χοληστερόλη, αρτηριακή πίεση κ.λπ. Εάν ο μεταβολισμός σας όμως είναι ανεπαρκής, τότε καίτε γλυκόζη ή λίπος, σε ποσότητες το ένα περισσότερο από το άλλο, προκαλώντας συσσώρευση οποιουδήποτε στο αίμα σας».

Η επιστήμη λέει ότι οι ανισορροπίες στο σάκχαρο αίματος μπορούν να έχουν βαθύ και αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Μπορούν να επηρεάσουν τα ενεργειακά μας επίπεδα, τη συγκέντρωση, τη διάθεση και πολλά άλλα. Και για τους διαβητικούς, το μη ισορροπημένο επίπεδο σάκχαρο αίματος μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το AvoB μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δρ. Spanguolo συνιστά τη χρήση αβοκάντο στη διατροφή, μαζί με πολλά φρούτα, λαχανικά, τροφές ολικής αλέσεως και πρωτεΐνες, ειδικά πρωτεΐνες από φυτά.

Μαζί με την μειωμένη κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, τα αβοκάντο μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή του διαβήτη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Πύθιο από τις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting...

Απίστευτο: Aπόδειξη σε δραχμές μας θυμίζει τι ψωνίζαμε το 1978 με 1.150 δρχ δηλαδή 3,5 ευρώ (βίντεο)

Μια απόδειξη του 1978…και διηγώντας τα να κλαις Ταξίδι στην εποχή της δραχμής έκανε το...

Ροδόπη – Έβρος: Συνελήφθησαν 6 διακινητές, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, με συνολικά 30 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 4 και 5-7-2025 σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς...

Παρόμοια