Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΕσπερίδες σε όλη την Ελλάδα για την ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών και των...

Εσπερίδες σε όλη την Ελλάδα για την ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών και των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων

«ΑΥΞΗΣΗ ΑΞΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά την προσπάθειά της για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας με κύριο σκοπό την προστιθέμενη αξία του προϊόντος. 

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν εσπερίδες ενημέρωσης στο Μεσολόγγι, (11 Φεβρουαρίου), στα Γιαννιτσά (13 Φεβρουαρίου), στην Ξάνθη (18 Φεβρουαρίου).

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι, τις προκλήσεις για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια, τη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια σποροπαραγωγή, τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας του βαμβακιού, την πιστοποίηση βαμβακοκαλλιέργειας κατά AGRO αλλά και τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα.

Στις εσπερίδες αναμένονται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων ενώ τέλος θα εκπροσωπηθεί και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Στο τέλος της κάθε εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τραγωδία στη Ροδόπη: Δύο άτομα ανασύρθηκαν χωρίς αισθήσεις από ανατροπή ΙΧ στη Μαρώνεια – Σαπών

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Δήμου Μαρώνειας –...

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση αποτελεσμάτων «Τουριστικό Βαρόμετρο» και ανάλυση Digital Campaign

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Τουριστικό Βαρόμετρο...

Αλεξανδρούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονος μετά από τραυματισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης “Αίσιος Οιωνός”

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης 62 χρονος πολίτης ο...

Η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπάει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη στο “The Christmas Lighthouse” (κάτω από το Φάρο) !!!

Η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπάει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό  “The Christmas...

Παρόμοια