Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στη Δομή Φιλοξενίας «ΑΡΣΙΣ»

Επίσκεψη στο κτίριο των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «ΑΡΣΙΣ», οι οποίες λειτουργούν από το 2012, στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, προκειμένου να ενημερωθεί για την εν γένει δραστηριότητα, και την φιλοξενία των προσφυγόπουλων στις εγκαταστάσεις των δομών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην «ΑΡΣΙΣ» αλλά και εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και υποδομές.

«θεωρώ ότι χρειάζεται να είμαστε πάντα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα παιδιά της τρυφερής αυτής ηλικίας, και βέβαια το ίδιο το κράτος, κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει αυτά τα άτομα» υπογράμμισε.

Από τη μεριά της, η συντονίστρια της Δομής «Έλλη» της ΑΡΣΙΣ,  Δώρα Παπαδοπούλου, εξήγησε στον Αντιπεριφερειάρχη το έργο των δομών φιλοξενίας και την επιτυχή ολοκλήρωση των επανενώσεων των παιδιών με τις οικογένειες τους, ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη βοήθεια των εθελοντών, αλλά και στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης, από άτομα που θέλουν να βοηθήσουν, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης, και την εκμάθηση ξένων γλωσσών και μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας.