Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΕπίσκεψη της γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στην...

Επίσκεψη της γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

Για τη λειτουργία της σχολής Λιμενοφυλάκων στη Αλεξανδρούπολη, για την παραχώρηση του λιμανιού, για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Λιμεναρχείου της πόλης καθώς και για την προμήθεια ασθενοφόρου σκάφους για να μεταφέρονται τα επείγοντα περιστατικά από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη συζήτησαν σήμερα η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Θεόδωρος Κλιάρης.

Η συζήτηση έγινε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής τους στην περιοχή του Έβρου. Νωρίτερα, συναντήθηκαν με το δήμαρχο της πόλης, Ιωάννη Ζαμπούκη, ενώ ακολούθησε και επίσκεψή τους στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

«Ευχαριστούμε τα στελέχη της περιοχής για το έργο που έχουν προσφέρει, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό. Διαχρονικά, κάθε ομάδα έχει “δώσει την ψυχή της” προκειμένου να ανασχεθούν οι μεταναστευτικές ροές» δήλωσε εμφατικά ο Θεόδωρος Κλιάρης εξηγώντας πως θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος κατά 1500, ενώ μέσα σε αυτές θα υπάρξουν και πολλές θέσεις για το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, στο άμεσο μέλλον, θα υπάρξει η ενίσχυση και σε επιχειρησιακά μέσα.

Ο κ. Κλιάρης

Σύμφωνα με την κα Καλογήρου, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δίνει δυνατότητες στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου και σε όλο το νησιωτικό χώρο. «Δε μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου αν δεν έχουμε ένα λιμάνι ως την πύλη εκείνη που θα συνδέσει τα νησιά με την Ελλάδα. Αυτόν τον εξαιρετικό ρόλο που έχει η Αλεξανδρούπολη, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο έντονος» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η διαδικασία παραχώρησης του λιμανιού έχει προχωρήσει.

Η κα Καλογήρου

«Συζητήσαμε πώς θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα ασθενοφόρο σκάφος αναφορικά με έκτακτα περιστατικά που γίνονται στη Σαμοθράκη, προκειμένου να μεταφέρονται πιο γρήγορα οι ασθενείς στην Αλεξανδρούπολη» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Πέτροβιτς.

«Το κυρίαρχο ζήτημα που έθεσα ήταν η σχολή Λιμενοφυλάκων επιτέλους να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αλλά και η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής το είδαν πολύ θετικά. Το όλο ζήτημα θα συζητηθεί και με τον κ. Πλακιωτάκη το επόμενο διάστημα» εξήγησε στη συνέχεια, λέγοντας πως τέθηκαν τα ζητήματα για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης με την αναδιάταξη των οργανικών θέσεων «Δηλαδή να μας έρθουν ακόμα περισσότεροι λιμενικοί εδώ, και με τις αποσπάσεις των λιμενικών να γίνει το ίδιο» τόνισε.

Ο κ. Πέτροβιτς

«Αναφερθήκαμε στην γεωστρατηγική και οικονομική σημασίας του λιμένα της Αλεξανδρούπολης» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως θίχτηκε και το ζήτημα της μετεγκατάστασης του Λιμεναρχείου της πόλης στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο κ. Πέτροβιτς διαμήνυσε ότι η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος θα πρέπει να λειτουργεί σε μόνιμη βάση, και πως υπάρχει αυτή η προοπτική και εξετάζεται από το υπουργείο.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Π. Ελευθεριάδης: «Είναι πρόκληση για μένα να κάνω πιο δυνατό το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου»

Με αισιοδοξία , όνειρα και ελπίδες ξεκίνησε την θητεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου...

Αλεξανδρούπολη: Συναγερμός για νοθευμένο «ελαιόλαδο Μάκρης» – Προειδοποιούν οι παραγωγοί

Στην Αλεξανδρούπολη, ζήτημα έχει δημιουργηθεί με νοθευμένο ελαιόλαδο που πωλούν κάποιοι ισχυριζόμενοι ότι είναι...

Θλίψη για την εκδημία της Φωτεινής Αηδονίδου σύζυγος του Χρόνη Αηδονίδη

Με μεγάλη θλίψη το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης "Χρόνης Αηδονίδης" ανακοινώνει την εκδημία της Φωτεινής...

Η Massey Ferguson φέρνει το MF Experience Tour 2025 στο Σουφλί!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, η Massey Ferguson και ο Όμιλος Επιχειρήσεων...

Παρόμοια