Επίσκεψη στη Σαμοθράκη – Αυτοψία στις ζημιές στο οδικό δίκτυο (video)

Επίσκεψη στη Σαμοθράκη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού, και δοθείσης της ευκαιρίας, να πραγματοποιήσει αυτοψία σε διάφορα σημεία του νησιού τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, μετά την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτέμβρη του 2017 και χρήζουν παρεμβάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, συζήτησε με το Δήμαρχο της Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, και εντός των ημερών θα αποφασιστεί σε ποια άλλα σημεία θα γίνουν παρεμβάσεις, προκειμένου το νησί να είναι έτοιμο στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ενόψει του χειμώνα.

Στα θετικά της υπόθεσης είναι πως μετά από 6 μήνες, ήρθε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους, έστω και με καθυστέρηση, λόγω δικαστικής διαμάχης των εργολάβων, και έτσι σύντομα θα ξεκινήσει η επισκευή του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης.

Ένα έργο πολύ σημαντικό για το νησί και τους κατοίκους του, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων 100 χιλιάδων ευρώ,και αφορά στην επισκευή του κατεστραμμένου οδικού δικτύου το οποίο είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας αλλά και την κατασκευή μίας νέας γέφυρας στην περιοχή Απατσανάδες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο όμως θα πρέπει να το υποβοηθήσουμε και με΄άλλες παρεμβάσεις προκειμένου η Σαμοθράκη να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο οδικό δίκτυο και ενδεχομένως σε άλλα σημεία για τα οποία συζητούμε με το Δήμο ότι ορέπει και είναι αναγκαίο να παρέμβουμε» επεσήμανε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.