Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΕπίσκεψη του δημάρχου Σουφλίου στον γειτονικό Δήμο Subasi της Τουρκίας

Επίσκεψη του δημάρχου Σουφλίου στον γειτονικό Δήμο Subasi της Τουρκίας

Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, αποδέχθηκε την πρόσκληση και πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντίστοιχο γειτονικό Δήμο Subasi στην απέναντι πλευρά του ποταμού Έβρου όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της περιοχής Gοksel Tufekci με τον οποίο διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων επί των σχετικών ζητημάτων που αφορούν την αδελφοποίηση των δύο περιοχών και τη δημιουργία ενός νέου Συνοριακού Σημείου Διέλευσης στα όρια του οικισμού του Σουφλίου.

Για το θέμα του νέου Συνοριακού Σημείου, πραγματοποιήθηκε μέσω του Δημάρχου Subasi Gοksel Tufekci τηλεφωνική συνομιλία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και μόνιμο αντιπρόσωπο για θέματα της Ε.Ε. Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, ο οποίος με θετική προσέγγιση αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο αίτημα των δύο Δήμων και ταυτόχρονα στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κρατών και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμαρχου Σουφλίου για επίσκεψη στον Δήμο του.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Σουφλίου Καλακίκος Παναγιώτης, ενημερώθηκε από τον ομόλογό του, Δήμαρχο του Subasi για τα αναπτυξιακά έργα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται κατά το τελευταίο έτος.

Συγκεκριμένα:

Έχουν οριοθετηθεί 10.000 στρέμματα για την προσέλκυση, δημιουργία και εγκατάσταση βιομηχανιών και βιοτεχνιών με ποσοστό κρατικής επιδότησης 80% και με ταυτόχρονη δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας.

Κατασκευάζονται με κρατική χρηματοδότηση κατοικίες με σκοπό εντός διετίας να εγκατασταθούν 10.000 νέα άτομα, οι πρώτες 100 κατοικίες ολοκληρώνονται και θα παραδοθούν εντός του έτους.

Όλες τις οικίες όλων των οικισμών του Δήμου Subasi έχει εγκατασταθεί η παροχή φυσικού αερίου, με λειτουργικό κόστος 20€/μήνα την χειμερινή περίοδο και 5€/μήνα την θερινή περίοδο.

Υπογειοποίηση όλων των υποδομών της ηλεκτρικής ενέργειας (στύλοι μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος).

Τέλος στο κομμάτι της υποστήριξης των αγροτών σε 11.000 στρ. άγονων αγροτικών εκτάσεων έχουν ολοκληρωθεί αρδευτικά έργα και υποδομές, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής.

Με θετικό πρόσημο και από τις δύο πλευρές αποτιμήθηκε η συνάντηση και συμφώνησαν στην περαιτέρω συνεργασία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον «χάρτη» παρακολούθησης ραδιενεργών ουσιών στο πόσιμο νερό

Χειροπιαστή βελτίωση στην προστασία της υγείας των πολιτών από τη μακροχρόνια έκθεση σε ραδιολογικούς...

Φέρες Έβρου: 58χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας

Θλίψη προκαλεί το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου σε...

Κομοτηνή: Συνελήφθη ημεδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απάτη

Στην Κομοτηνή, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2025, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή – Αναπτυξιακές και Ενεργειακές πρωτοβουλίες στη Θράκη

Η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή ετοιμάζονται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την...

Παρόμοια