fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Eπισκέψεις του ΚΚΕ σε στρατιωτικές μονάδες της Θράκης

- Χορηγούμενη-

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε την ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος Π.Ν ε.α. μέλος του Τμήματος της Κ.Ε του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, οι Σάκης Βαρδαλής και Γιώργος Πυργελής μέλη του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ και ο Αργύρης Κυλίμος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα. Μετά από την ανταλλαγή ευχών για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο στρατηγός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς της Μεραρχίας για κάλυψη των αναγκών του προσωπικού.

Την Παρασκευή, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε την ΧVΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Διδυμότειχο». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος Π.Ν ε.α. μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, οι Σάκης Βαρδαλής και Γιώργος Πυργελής, μέλη του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Ακόμα συμμετείχαν ο Κώστας Ζαλουφλής, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σταμάτης Γκατζιδης, στέλεχος του Κόμματος. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τον διοικητή της Μεραρχίας υποστράτηγο Θ. Χατζηγεωργίου καθώς και επιτελείς του στρατηγείου. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά ενθύμια της επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ έγινε επιγραμματικά αναφορά στις θέσεις του Κόμματος για τις τουρκικές διεκδικήσεις, την άμυνα των συνόρων, τον πόλεμο στην Ουκρανία την ελληνική συμμετοχή σε αυτόν, καθώς και για τις θέσεις του σε σχέση με ΝΑΤΟ, ΕΕ και τις βάσεις.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης της προβολής και διεκδίκησης των προβλημάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τις κατά τόπους Ενώσεις στρατιωτικών καθώς, οι όποιες προσπάθειες γίνονται, απέχουν πολύ από του να ικανοποιήσουν το σύνολο των αναγκών, ενώ η ακρίβεια διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα διαβίωσης των οικογενειών των στρατιωτικών. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε, ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει με εκατοντάδες ερωτήσεις μέσα στη Βουλή τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το ΚΚΕ αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι. Μάλιστα πρόσφατα με ερώτηση προς την κυβέρνηση απαίτησε την άμεση αύξηση του μισθού των φαντάρων, τη χορήγηση δωρεάν πόσιμου νερού, τη δωρεάν μετακίνησή κατά τη διάρκεια της θητείας τους, όπως και τη χορήγηση προς αυτούς του απαραίτητου ιματισμού.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο 219 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στο Διδυμότειχο όπου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τον διοικητή του, Γενικό Αρχίατρο Μουταφτσή Ευάγγελο και στελέχη του νοσοκομείου.

Από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, έγινε γνωστό μεταξύ άλλων, ότι:

  • Οι ειδικότητες ιατρών που καλύπτουν τις ανάγκες του ΚΙΧΝΕ είναι σχετικά περιορισμένες. Σοβαρά περιστατικά διακομίζονται στο 424 ΣΝ Θεσσαλονίκης.
  • Κάποιες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό που υπάρχουν, έχουν σαν αποτέλεσμα τα καθήκοντα του να εκτελούνται από νοσηλευτές σε βαρος της υγειονομικής φροντίδας που παρέχεται.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την κάλυψη των υγειονομικων αναγκών των στελεχών και των οικογενειών τους και μάλιστα στην παραμεθόριο. Επίσης υπογράμμισε την πάγια θέση του για εξασφάλιση Δημόσιας δωρεάν υγείας για τον λαό.Υπενθυμίζεται, ότι παλαιότερα το ΚΚΕ είχε πιέσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για επίλυση σοβαρών προβλημάτων στελέχωσης του συγκεκριμένου ΚΙΧΝΕ.

Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση σε ορισμένους χώρους του ΚΙΧΝΕ. Αποχωρώντας, η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε διοίκηση και προσωπικό, για την θερμή φιλοξενία που της επιφύλαξαν.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο