Η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, συνεχίζει ακάθεκτα το έργο της, “ρίχνοντας” τις υπογραφές, τη μία μετά την άλλη.

Έτσι, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Λύκειο των Φερών, ήρθε η ώρα για ένα από τα πλέον μεγαλόπνοα και σημαντικά έργα για την πόλη.

Και δεν είναι άλλο, από την ανάπλαση της περιοχής των 47 στρεμμάτων της δυτικής χερσαίας ζώνης,  κάτω από τον Φάρο.

Χορηγούμενη

Ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Αλεξανδρούπολης, όταν φυσικά ολοκληρωθεί.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου, Ευάγγελου Λαμπάκη, υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, και έτσι ολοκληρώνεται ένα όνειρο Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, εδώ και 40-50 χρόνια, δήλωσε περιχαρής ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ένα έργο, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. “Ένας αγώνας πολλών ετών, και από τη δικιά μας Δημαρχεία, καθώς από το 2011 όταν εγκατασταθήκαμε,ένα από τα πρώτα όνειρα μας ήταν αυτό. Να αναπλάσουμε την παραλία, σε όλο της το μέτωπο” τόνισε ο Δήμαρχος.

Οι εργασίες μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν, εντός ολίγων ημερών,, όπως δεσμεύτηκε και η ανάδοχος εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την περιοχή κάτω από την Τράπεζα της Ελλάδος, πολύ κοντά στο κτίριο των Ναυτοπροσκόπων, και κατά μήκος όλης της ακτής φτάνει μέχρι και τον Άγιο Εύπλου.

Η ανάπλαση αυτή, σε συνδυασμό με τα έργα που ήδη υλοποιούνται στο επάνω μέρος του παραλιακού μετώπου, αλλά και με ακόμα μία η οποία θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. στις αποθήκες της ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και τον ποδηλατόδρομο  και κάποιες άλλες μικρότερες παρεμβάσεις, ολοκληρώνουν το σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έργο συνολικού ύψους 8,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όταν ολοκληρωθεί το έργο, η περιοχή δε θα θυμίζει σε τίποτα την τωρινή της εικόνα: Δημιουργία δημοτικής πλαζ, με διαδρόμους περιπάτου, με πέργκολες και χώρους σκίασης, πίστα για skateboard, γήπεδα hanball και beach volley, καλλωπισμός της περιοχής με πολύ πράσινο, παιδική χαρά πιστοποιημένη σε επίπεδο ασφαλείας όπως ορίζει η Ε.Ε., δημιουργία ζώνης κοινωνικών εκδηλώσεων είναι κάποια από τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή,  εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Κουκουράβας.