fbpx
10.7 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Ένταξη του ΚΕΠ Ορεστιάδας στο πρόγραμμα myKEPlive

- Χορηγούμενη-

Τη Δευτέρα 26/10/2020 το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ορεστιάδας εντάχθηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα myKEPlive, τηνσύγχρονη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Το myKEPlive είναι  μια νέα, ειδική πλατφόρμα  διαδικτυακής ενημέρωσης & εξυπηρέτησης, όπου  ο πολίτης, ο πολίτης με αναπηρία και ο νόμιμος εκπρόσωπος νομικού προσώπου, μπορούν να εξυπηρετηθούν  από υπαλλήλους των ΚΕΠ  εξ αποστάσεως, με ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα που υπάρχει διαθεσιμότητα, για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός, μέσω τηλεδιάσκεψης/ βιντεοκλήσης.

- Χορηγούμενη-

Στόχος του myKEPlive  είναι η εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης, χωρίς τη φυσική μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ επιλέγοντας μια από τις παρακάτω θεματικές υπηρεσίες:

  1. Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων: αίτηση, δικαιολογητικά, αρμόδιο φορέα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, έγγραφα.
  2. Υπηρεσίες για επιχειρήσεις: διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων, έναρξη επαγγέλματος, παροχής υπηρεσιών, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, έγγραφα
  3. Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία: με γραπτό κείμενο, βιντεοκλήση, εξ αποστάσεως διερμηνεία.  Πληροφόρηση για αίτηση, δικαιολογητικά, αρμόδιο φορέα, συγκεκριμένα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, έγγραφα.
  4. Εξυπηρέτηση από τον Δήμο σας: επιλέγετε υποχρεωτικά ΚΕΠ του Δήμου στον οποίο απευθύνεστε και υποβάλετε αίτηση προς το Δήμο σας.

Η είσοδος στην πλατφόρμα πραγματοποιείται  χρησιμοποιώντας τους   προσωπικούς κωδικούς/διαπιστευτήρια TAXISnet,

  • είτε  μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης Gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: «Πολίτης και καθημερινότητα»- Εξ αποστάσεως Εξυπηρέτηση Πολιτών 
  • είτε πληκτρολογώντας τη διεύθυνση myKEPlive.gov.gr. 
- Advertisement -

Μετά την είσοδο στην πλατφόρμα, στο ημερολόγιο που εμφανίζεται επιλέγει ο πολίτης  την ημερομηνία και την ώρα  όπου επιθυμεί να εξυπηρετηθεί, καταχωρεί τα στοιχεία του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί μέσω βιντεοκλήσης, τα στοιχεία επικοινωνίας του και το θέμα του αιτήματος. Ο διαθέσιμος χρόνος εξυπηρέτησης είναι προκαθορισμένος  από το  σύστημα και διαφέρει  ανά θεματική ενότητα, ενώ η συνομιλία και η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο στα Ελληνικά.

 Ακολουθεί  επιβεβαίωση της  κράτησης με αποστολή μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει δηλωθεί και σχετικός σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη με το επιλεγμένο  ΚΕΠ.  

 Οι διαδικασίες που διεκπεραιώνονται με βιντεοκλήση είτε δεν  απαιτούν την επισύναψη δικαιολογητικών, είτε αυτά αναζητούνται αυτεπαγγέλτως. 

 Επίσης δίνεται η δυνατότητα να δηλωθεί ο τρόπος παραλαβής  της απάντησης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ταχυδρομικά . Η βιντεοκλήση για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν καταγράφεται.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Μαυρίδης Βασίλειος

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

 
Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Η απάντηση του διοικητή του ΠΓΝΑ για το «γκρέμισμα» τοίχου στο νοσοκομείο

Κανένα «γκρέμισμα» τοίχου για ανάπτυξη κλινών δεν έλαβε χώρο στο ΠΓΝΑ, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελου Ρούφου.

Έβρος: 26 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα Παρασκευή 27/11

26 νέα κρούσματα COVID-19 στην Π.Ε. Έβρου ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 27/11 ο ΕΟΔΥ, σε σύνολο 2013 νέων κρουσμάτων πανελλαδικά.

Κατέληξε 92χρονος τρόφιμος του Ιωακείμειου Γηροκομείου Αλεξανδρούπολης – συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ

92χρονος τρόφιμος του Ιωακείμειου Γηροκομείου Αλεξανδρούπολης κατέληξε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως για τον κορωνοϊό. Ο ίδιος είχε εισαχθεί θετικός μετά την παρέλευση της 14ήμερης καραντίνας του στο Γηροκομείο.
- Χορηγούμενη -