fbpx
19 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης: Σε καραντίνα οι αγωνίες των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών

- Χορηγούμενη-

Ένα μήνα και κάποιες μέρες  με τα σχολεία κλειστά σε συνθήκες πανδημίας, το υπουργείο έχει αφήσει γονείς και μαθητές να αγωνίζονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα όποια μέσα διαθέτει κάθε οικογένεια!

Σε καραντίνα λοιπόν οι αγωνίες των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ιδιαίτερα αυτών της Γ’ Λυκείου!

 Διαδραματίστηκαν πολλά μετά από το κλείσιμο των σχολείων.

  • Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές παλεύουν ώρες ατελείωτες να «συγχρονιστούν» με πλατφόρμες που αργούν και πέφτουν, που δεν τους χωράνε όλους! Πλατφόρμες που χρειάζεται εξοπλισμός και γρήγορο διαδίκτυο (internet) για να ανοίξεις λογαριασμό, να ανεβάσεις αρχεία, να πραγματοποιήσεις τηλεσυναντήσεις.
  • Παρακολουθήσαμε το επικοινωνιακό παιχνίδι του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης να δείξουν  ότι τάχα ενδιαφέρονται για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρώτα των μαθητών και μετά των σχολείων, που αποδείχτηκε μεγάλη κοροϊδία και εμπαιγμός. Καταλήγοντας τελικά στο φιάσκο να ζητάνε από τα σχολεία να δηλώσουν ότι χρειάζονται έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ανά 50 μαθητές (!).
  • Ταυτόχρονα οι ειδήμονες του Υπουργείου, με αυτές τις συνθήκες,  αιτήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να μη μείνουν σε επαναλήψεις αλλά να προχωρήσουν και στην ύλη!
  • Στη συνέχεια, με  νέα ΠΝΠ  δίνεται η αρμοδιότητα  στους Δήμους  να καλύψουν  τις ανάγκες για ηλεκτρονικό εξοπλισμό με έξοδα  των ήδη φτωχών σχολικών επιτροπών. Αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δε σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό κορβανά.
  • Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά και με όλους όσους τους αφορά η εκπαίδευση να είναι έγκλειστοι, διαρρέεται – κατά τη συνήθη τακτική – η κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία (αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαναφορά τράπεζας θεμάτων, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών).
- Χορηγούμενη-

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:

  • Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε «κανονικότητα» έκτακτων συνθηκών τη μη ισότιμη πρόσβαση ΟΛΩΝ των μαθητών στην περίφημη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Θεωρούμε ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ να εξασφαλιστεί ένας Η/Υ ή ταμπλέτα για κάθε μαθητή και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων για δωρεάν, γρήγορο διαδίκτυο. Όχι σε διακοπές ρεύματος ή σύνδεσης στο  διαδίκτυο για καμία οικογένεια.
  • Δεν επιτρέπεται να «μπει χέρι» στα ταμεία των σχολικών επιτροπών, που οφείλουν να καλύπτουν τις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και μόνο των σχολείων. Ήδη η χρηματοδότησή τους έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60-70% ενώ βρέθηκαν πολύ γρήγορα και εύκολα εκατομμύρια ευρώ για τα κανάλια, τις ιδιωτικές κλινικές και τους εφοπλιστές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΠΑΙΤΟ

  • Οι μαθητές όλων των τάξεων εκτός της Γ’ Λυκείου να προαχθούν χωρίς ενδοσχολικές και προαγωγικές εξετάσεις αλλά με τους βαθμούς των τριμήνων-τετραμήνων, λόγω των συνθηκών. 
  • Να αποζημιωθούν με νομοθετική ρύθμιση οι γονείς πλήρως για όποιο ποσό έχουν καταβάλει για σχολικές εκδρομές.
  • Να εξασφαλιστούν πλήρως οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όταν αυτά θα ανοίξουν. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης για τα σχολεία. Αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος ώστε να υπάρχει καθαριότητα κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων που σε αυτές τις συνθήκες βοηθούν τα παιδιά μας να μην χάσουν την επαφή τους με το σχολειό τους. Η πανδημία και η διαχείρισή της δεν επιτρέπεται  να διευρύνει τις κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -