Ενίσχυση υλικών μαζί με την επίσκεψη του Προέδρου Διεθ. Ομοσπ. Συλ. Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στον Έβρο (ακούστε)

Ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Κουκουράβας, τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στον Έβρο, Francesco Rocca, μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό. Μάλιστα, η επίσκεψη του κ. Rocca συνοδεύτηκε από μια μεγάλη ποσότητα υλικού.

«Η επίσκεψη είναι ουσιαστική, και έχει ως σκοπό  αποτυπώσει ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τη μεθόριο αλλά και στα σύνορα της ΕΕ κατά την Ασία» δήλωσε ο κ. Κουκουράβας, υπογραμμίζοντας ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν πάντα παρών, είτε σε εμπόλεμες καταστάσεις είτε σε καταστροφές.

Εξάλλου, όπως διαπιστώθηκε όταν ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια πριν από 7 ημέρες, ο ΕΕΣ ήταν ήδη στις «επάλξεις». «Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό, είναι παρόντες σε κάθε συμβάν. Από την Παρασκευή ήδη άρχισε η εισβολή, από το Σάββατο πρωί έχουν μεταβεί Σαμαρείτες από τα τμήματα Ξάνθης, Κομοτηνής, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου» επεσήμανε οκ. Κοκουράβας, σημειώνοντας ότι η Αλεξανδρούπολη δε διαθέτει Σαμαρείτες. Οι Σαμαρείτες είναι το επίλεκτο σώμα του Ερυθρού Σταυρού που επεμβαίνει σε περιπτώσεις εμπόλεμων συρράξεων, συγκρούσεις ή καταστροφές.

«Το Τμήμα Νοσηλευτικής της Αλεξανδρούπολης είναι πάντα σε ετοιμότητα για να συνδράμει» ολοκλήρωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι το Τμήμα επεμβαίνει εφόσον υπάρχουν τραυματισμοί.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Κουκουράβα:

Γ. Κουκουράβας