Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΕνεργειακή πύλη για την Ευρώπη θέλουν την Αλεξανδρούπολη οι Aμερικανοί!!!

Ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη θέλουν την Αλεξανδρούπολη οι Aμερικανοί!!!

Tο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την Αμερική για το ενεργειακό πλέγμα της Βορείου Ελλάδας τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ΤζέφρεΪ Πάιατ.

Ο πρέσβης υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα που βλέπει την Ελλάδα ως προμαχώνα της Ευρώπης και την Θεσσαλονίκη όχι μόνο ως συμπρωτεύουσα αλλά και ως πύλη εισόδου προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στην μεγάλη προοπτική που έχει η ιδέα της ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου και ενός κόμβου μεταφορών υπογραμμίζοντας την σημασία του ρόλου της Ελλάδας για τους Αμερικανούς ως πυλώνα της στρατηγικής τους στην περιοχή.
Συνεχίζοντας και ενόψει της ΔΕΘ του 2018, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ, ο κ. Πάιατ ανέφερε πως θα ενταθούν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα επισημαίνοντας ωστόσο την επιθυμία των επενδυτών το παιχνίδι των επενδύσεων να παίζεται ισότιμα και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
Μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει πως ένα ισχυρό μήνυμα της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν να ξεκινήσει η επένδυση στο Eλληνικό που παρουσιάζει πολλές προοπτικές.
Ο πρέσβης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μία ενδεχόμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο επισημαίνοντας πως δουλεύει ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί σε σωστές βάσεις και να είναι εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς για την Τουρκία, ο πρέσβης εξήρε την μετρημένη πολιτική στάση της Ελλάδας και τόνισε πως η πρώτη πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένη με την Δύση.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τσικνοπέμπτη με DJ Party στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Δύο δρόμοι, ένα μεγάλο γλέντι

Με μουσική, ρυθμό και αποκριάτικο κλίμα θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη...

Παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης βιβλίο για τις παροιμίες των Πομάκων της Θράκης

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δρ Λαογραφίας Νικολάου Θ. Κόκκα με τίτλο «Dǽdavasa...

Έρχονται 1.400 προσλήψεις αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ενίσχυση των αστυνομικών δομών της Αττικής με περίπου 1.400 επιπλέον στελέχη προανήγγειλε ο...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης,...

Παρόμοια