fbpx
26 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Εκπαιδευτικοί Αλεξανδρούπολης: «Ανησυχία για τα μέτρα υγιεινής του Υπ. Παιδείας σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Σε συμβολική διαμαρτυρία κατά του νέου πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση προχώρησαν ξανά μέλη του ΠΑΜΕ των Εκπαιδευτικών Αλεξανδρούπολης σήμερα το πρωί (06/05), διαμηνύοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για την επάνοδο στα σχολεία δε συνοδεύονται με τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλιστεί η υγιεινή των μαθητών και εκπαιδευτικών. Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης που έχει εξαγγείλει ο ΟΛΜΕ.

«Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να πούμε ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για την επάνοδο στα σχολεία δε συνοδεύονται με τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών τώρα που θα γυρίσουν στα σχολεία» δήλωσε εμφατικά η Νίκη Δραμανίδου, μέλος Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου.

Ξεκινώντας με τους όρους και τις συνθήκες για τις οποίες αγωνίζεται το ΠΑΜΕ των εκπαιδευτικών, η κα Δραμανίδου τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ άλλαξε πρόσφατα τη ρύθμιση για τα τετραγωνικά μέτρα που αναλογούν σε κάθε μαθητή και φοιτητή μέσα στην τάξη. Ειδικότερα, από εκεί που προβλέπονταν 7 μέτρα ανά άτομο, έχει αναθέσει στο Υπουργείο Παιδείας πόσοι μαθητές/φοιτητές θα αντιστοιχούν τελικά σε κάθε τάξη.

Η κα Νίκη Δραμανίδου
- Χορηγούμενη-

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά είναι μακριά από την καθημερινή και εκπαιδευτική πραγματικότητα»

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά είναι μακριά από την καθημερινή και εκπαιδευτική πραγματικότητα, από την άποψη των ελλείψεων στα κτήρια και της κακής κατάστασης σε πάρα πολλές αίθουσες σχολείων» υπογράμμισε στη συνέχεια η ίδια, φέρνοντας ως παράδειγμα τα container στο Λύκειο Φερών, το συνωστισμό που γίνεται στα εργαστήρια, τους χώρους που δεν καθαρίζονται επαρκώς και άλλα.

Τα αιτήματα

  • Να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμοί για να καλύψουν τα έξοδα των σχολείων
  • Να γίνουν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων
  • Να υπάρξουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθουν οι μαθητές κανονικά στην εκπαιδευτική τους διαδικασία (προμήθεια και διανομή αντισηπτικού, γαντιών, μασκών, αν χρειάζεται να γίνονται στα σχολεία τεστ για τον Covid-19 ή τα τεστ των αντισωμάτων)
  • Να ληφθούν υπόψιν πιθανά προβλήματα διασποράς του Covid-19 που μπορεί να υπάρξουν από τη μεταφορά των μαθητών
  • Να ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά των εκπαιδευτικών που ζουν μακριά και πρέπει να μεταβούν στα σχολεία τους

«Αυτά πρέπει να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης και αγώνα μέσα σε αυτές τις συνθήκες, γιατί δεν πρόκειται διαφορετικά η κυβέρνηση να υποχωρήσεικάποια στιγμή, τα σχολεία θα ανοίξουν: τίποτα από αυτά δεν έχει λυθεί. Στην καλύτερη περίπτωση, η κατάσταση θα είναι ίδια τον Σεπτέμβρη» υπογράμμισε η κα Δραμανίδου.

Το ζήτημα του πολυνομοσχεδίου

Αναφορικά με το νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, η κα Δραμανίδου αναφέρθηκε στις θέσεις που έχει θέσει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών της Αλεξανδρούπολης:

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Σεισμός «ταρακούνησε» και την Αλεξανδρούπολη

Ήπιος σεισμός μικρού σχετικά μεγέθους ρίχτερ «ταρακούνησε» σήμερα Κυριακή (27/09) την Αλεξανδρούπολη.

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!