Εκδήλωση στο ΠΓΝΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών (video)

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα καθώς το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών προσέδωσε στη μέρα για τη φετινή χρονιά το θέμα «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας, η Νοσηλευτική Υπηρεσία διοργάνωσε εκδήλωση, την Παρασκευή 11 Μαΐου στο χώρο του κεντρικού αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου με θέμα: “Ασθενής κι Επαγγελματίες Υγείας, γεφυρώνοντας σχέσεις επικοινωνίας”.

Μία εκδήλωση προς τιμήν όλων των Νοσηλευτών, των ανθρώπων αυτών, που καθημερινά, δίνουν το δικό τους αγώνα, στην υπηρεσία πάντα, του ασθενούς, του ανθρώπου.

Ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, της οικονομικής κρίσης, της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων, οι Νοσηλευτές, συνεχίζουν άοκνα, το έργο τους, και η κοινωνία τους οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα Μπράβο, επεσήμανε ο Διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμιδης.