Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργάνωσε την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων αλληλέγγυων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Γιάννης Κούτρας, γιατρός, μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ, Γιώργος Μποτσίδης, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, Μηλιαζήμ Τζεμαλί, εκπαιδευτικός από την Ξάνθη.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι, όπως οι ίδιοι λένε, “Τον τελευταίο χρόνο στον Έβρο, δραστηριοποιούνται ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίοι συλλαμβάνουν , κακοποιούν, κλέβουν, ληστεύουν και επαναπροωθούν ανθρώπους οι οποίοι περάσαν στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλο τον κόσμο στις 16 Μαρτίου

Η πολιτική των κλειστών συνόρων, η πολιτική της Ευρώπης -Φρούριο, κοστίζει ανθρώπινες ζωές, οι δολοφονίες συνεχίζονται και μετά τα σύνορα. Είτε πρόκειται για παρακρατικές ομάδες στα σύνορα, είτε πρόκειται για τα ατυχήματα στην Εθνική οδό κατά τη διακίνηση τους και τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας, τόνισαν οι παρευρισκόμενοι.

Παράλληλα, δώσανε “ραντεβού” με ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε Ελλάδα – Τουρκία αλλά και σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, με μεγάλα συλλαλητήρια κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μαρτίου. ” Η εκδήλωση αυτή είναι μόνο η αρχή, ο πρώτος φράχτης που χτίστηκε, πρέπει να πέσει. 5.500 νεκροί είναι αρκετοί” υπογράμμισαν.