ΕΚΑΒ: “Ιδιαίτερη προσοχή μέσα στη θάλασσα” (video)

Βρισκόμαστε σχεδόν στην καρδιά του καλοκαιριού, και με την θερμοκρασία να ανεβαίνει, οι περισσότεροι, βρίσκουμε μια ανάσα δροσιάς, στις παραλίες.

Ωστόσο μπορεί η θάλασσα να προσφέρει μία ανακούφιση από την ζέστη, κρύβει ωστόσο και πολλούς κινδύνους. Και με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά πνιγμών στην Περιφέρεια της ΑΜΘ, το ΕΚΑΒ, ενημερώνει για ακόμα μια φορά, τους πολίτες, με απλές συμβουλές, που όλοι γνωρίζουμε, αλλά πολλές φορές αγνοούμε, όπως το να μη μπαίνουμε στη θάλασσα φαγωμένοι, ή έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Να αποφεύγουμε τα βαθιά νερά, να είμαστε ει δυνατόν πάντα μαζί με κάποιο άλλο άτομο. Στα μικρά παιδιά, πάντα σωσίβιο ή μπρατσάκια. Και σε κάθε περίπτωση, με το παραμικρό πρόβλημα που θα μας παρουσιαστεί μέσα στο νερό, ειδοποιούμε τους γύρω λουόμενος, ή τον ναυαγοσώστη, εφόσον διαθέτει η παραλία.

Επίσης, μεγάλη προσοχή με την αύξηση της θερμοκρασίας. κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, (μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι) για την αποφυγή θερμοπληξίας. Φοράμε πάντα καπέλο, ελαφριά ρούχα, αντηλιακό, και γυαλιά ηλίου, συμβουλεύουν οι ειδικοί.