fbpx
6.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Ε. Ορφανού: Κανένας παράνομος έρανος δεν διενεργήθηκε από το Σύλλογο “Μαζί για τη Ζωή”

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΡΑΝΟΥ

- Χορηγούμενη-

Στην από 21-07-2020 επιστολή της προς την ηλεκτρονική εφημερίδα “Evros 24”, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Μαρίνα Ρόδου», κ. Αναστασία Σταυριανού, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της για μια περίπτωση ασθενούς του Β. Έβρου, που υποχρεώθηκε να διακόψει προσωρινά την χημειοθεραπεία του/της λόγω οικονομικής αδυναμίας μετάβασης από τον τόπο κατοικίας του/της στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ κατά την προσφιλή της τακτική, δεν παρέλειψε να επιχειρήσει ένα ακόμη «πλήγμα» στο έργο και την δράση του Συλλόγου «Μαζί για ζωή», προφασιζόμενη παράβαση διατάξεων νόμου περί δήθεν διενέργειας διαδικτυακού εράνου από μέρους μας.

Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΈΩΝ Ν. ΈΒΡΟΥ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ», με δεδομένη την αξιακή του αυτοπεποίθηση και την διαφάνεια που διαθέτει σε κάθε του δράση, είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει την αλήθεια έναντι των συκοφαντικών ισχυρισμών της κ. Σταυριανού και δηλώνει τα ακόλουθα:

  1. ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.

Το ζήτημα που ανέκυψε με τον/την ασθενή – καρκινοπαθή που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Β. Έβρου και διέκοψε την χημειοθεραπεία του/της προσωρινά, λόγω οικονομικής αδυναμίας του/της να μεταβαίνει 2 φορές τον μήνα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δυστυχώς είναι υπαρκτό και επιλύθηκε κατόπιν υλικής συνδρομής των μελών του Συλλόγου και φίλων εθελοντών, καθόσον φροντίσαμε να καλύψουμε την οικονομική δαπάνη που απαιτείται για την οδική μετάβαση του/της ασθενούς στο Νοσοκομείο για το επόμενο διάστημα.

Περαιτέρω, ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, διεμήνυσε στην επικοινωνία του με την κ. Σταυριανού ότι «λύθηκε το πρόβλημα», διότι πολύ απλά το υπό κρίση ζήτημα λύθηκε από τον Σύλλογό μας έγκαιρα, πριν αυτό προλάβει να γίνει «πρόβλημα».

Το όψιμο ενδιαφέρον της κ. Σταυριανού, Προέδρου του Συλλόγου «Αγίας Μαρίνας Ρόδου» για την εν λόγω περίπτωση, περισσότερο κρίνεται ως ευκαιριακή παρέμβαση και εμμονική στόχευση στις δράσεις του Συλλόγου μας στην Ορεστιάδα, παρά ως ουσιαστική μέριμνα αλληλεγγύης για τον/την ασθενή από την Ρόδο στην μακρινή Ορεστιάδα. Άλλωστε από την απλή επισκόπηση της επιστολής της, προκύπτει ότι η ουσία της είναι όχι η ανάδειξη του εν λόγω προβλήματος, αλλά η ευκαιρία συκοφάντησης του Συλλόγου μας για δήθεν πρακτικές διαδικτυακού εράνου και καταγγελίας της για δήθεν παράνομη συμπεριφορά μας.

Προσθέτως, ενδεικτικό της ουσίας της επιστολής της κ. Σταυριανού είναι η κακοπροαίρετη παρέμβασή της και αυθαίρετη υπόδειξη της στο περιεχόμενο των δημοσιεύσεων του Συλλόγου μας, ως αυτόκλητος Αρχισυντάκτης, όταν ανερυθρίαστα αναφέρει ότι «Η ανάρτηση επομένως αυτή, της προέδρου του συλλόγου καρκινοπαθών, ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ νομίζω δεν έχει θέση επί του προκειμένου, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.», αποκρύπτοντας την όλη αλήθεια!

Περισσότερο όμως εξοργίζει τον μέσο άνθρωπο και δη ασθενή, η ελιτίστικη ως προσβλητική προσέγγιση της κ. Σταυριανού στο ζήτημα του κομίστρου, των 50 ευρώ. Αναφέρει επί λέξει η κ. Σταυριανού στην από 21-07-2020 επιστολή της, ότι «Άλλωστε είναι τόσο μηδαμινό το ποσό μεταφοράς στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δηλαδή 50 ευρώ, τον μήνα, αφού 50 ευρώ είναι το κόμιστρο αλέ-ρετούρ.», υποβαθμίζοντας σκόπιμα την αξία των οικονομικών μέσων που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ επαρκώς ΟΛΟΙ οι ασθενείς στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, εμπαίζοντας με θράσος την αιματηρή προσπάθεια που κάνουν οι ίδιοι οι ασθενείς, οι συγγενείς τους και οι φίλοι εθελοντές σε μια επίπονη προσπάθεια υλικής και ψυχικής αλληλεγγύης και υποστήριξης!  

  • ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΑΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗ. 

Το περιεχόμενο της από 20-07-2020 ανάρτησης του Συλλόγου μας στο Facebook, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έρανο, ούτε προβήκαμε σε ενέργειες συλλογής χρημάτων ή αντικειμένων κατά την έννοια του Νόμου 5101/1931 (ΦΕΚ 238 Α’), όπως εσφαλμένα ισχυρίζεται η κ. Σταυριανού ότι πράξαμε.

Η εν λόγω ανάρτηση σκοπό είχε την γνωστοποίηση του ως άνω ζητήματος του/της ασθενούς, με κάθε σεβασμό και προστασία στα ευαίσθητα προσωπικά του/της δεδομένα και την προβολή της άμεσης ανταπόκρισης του Συλλόγου μας, μέχρι να ρυθμιστεί το πρόβλημα από την Πολιτεία, ενώ διατυπώθηκε η παράκληση για οποιαδήποτε συνδρομή στον Σύλλογό μας ώστε να μπορεί αυτός να συνεχίσει να βοηθάει τους συνανθρώπους μας, ενέργεια καθ’ όλα δίκαιη, ηθική και νόμιμη και σύμφωνη με τους οικείους Νόμους και το Καταστατικό μας.

Η κ. Σταυριανού, πρόσωπο εγνωσμένης προσφοράς στον χώρο του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεχίζει να χαίρει της εκτίμησης μας, καίτοι η ίδια ολισθαίνει σε μια ακατανόητη μανία καταδίωξης του ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί ο νεοιδρυθείς Σύλλογός μας στην ακριτική Ορεστιάδα, υποβιβάζει η ίδια ωστόσο συστηματικά μια ακραιφνώς ανθρωπιστική και ειλικρινή πράξη εθελοντικής προσφοράς σε επουσιώδη εμπαιγμό,  χωρίς να διστάσει να προβεί σε ενέργειες που πιθανόν θίγουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών, δημοσιεύοντας ψευδείς και συκοφαντικούς εις βάρος μας ισχυρισμούς – μάλιστα διά του τύπου, χωρίς εισέτι να έχει επίγνωση του αξιοποίνου της συμπεριφοράς της, αν και έχει ευγενικά και δημόσια προειδοποιηθεί.        

Κατόπιν των ανωτέρω, ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΈΩΝ Ν. ΈΒΡΟΥ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ», δηλώνει ότι ουδεμία περαιτέρω άδικη συμπεριφορά διατύπωσης ανακριβών και ψευδών δηλώσεων ή συκοφαντικής δυσφήμισης, μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται. Ο Σύλλογος είναι αποφασισμένος και υποχρεωμένος να προστατέψει την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη του Δ.Σ. και των Μελών, επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΈΩΝ Ν. ΈΒΡΟΥ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ»

Ευανθία Ορφανού

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

*****

Ωστόσο η κ. Αναστασία Σταυριανού, απαντά στην παραπάνω διάψευση με τα παρακάτω:

Σχετικά με την σημερινή διάψευση του συλλόγου Καρκινοπαθών Μαζί για Ζωή, ότι δεν κάνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΑΝΟ, << ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΜΒΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ >>, θα ηθελα να τονίσω ότι η καταχώρηση αυτή βρίσκεται στην ΓΝΩΜΗ, ΕΒΡΟΣ 24, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΜΕΧΡΙ και σε αθηναικές εφημερίδες που φτάνουν σόλη την Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό νομίζω, γιατί το έίδαμε στις 8 Απριλίου στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αλλά και ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ.

Άλλωστε και προφορικά έχουμε προειδοποιήσει την πρόεδρο από τον Μάρτιο 2020 ότι ο διαδυκτιακός έρανος είναι παράνομος.

Δεν είχα προσωπικά να επιλύσουμε, γιατί αυτά που προέκυψαν με την παρέμβαση της Προέδρου.

Με επιστολή της στην HUMAN BRIDGE Σουηδίας, πίσω από την πλάτη μου<< ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΤΥΠΟΥΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ >> , όπως έκανε η πρόεδρος του συλλόγου Μαζί για Ζωή ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ, προσχηματικά και υποκριτικά, σε βάρος της τιμής και της προσωπικότητάς μου >>- Και με την ευκαιρία να ρωτήσω ανέφερε η πρόεδρος του συλ Μαζί για Ζωή στα ΜΜΕ <<< ΑΝ Η ΗUMAN BRIDGE Σουηδίας της απάντησαν ότι

Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ?? ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΙ H HUMAN BRIDGE απάντησαν ότι <<<ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ – ΕΒΡΟ?? ? ΚΑΙ ότι ΑΥΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ????>>> Τα αναφέρει κάπου η πρόεδρος αυτά ? <>

<<Αλήθεια με ποιο δικαίωμα , όπως λέμε εμείς στην Ρόδο,<< μέπιασε στο στόμα της>> και με θρασύτητα ,προσχηματικά και υποκριτικά, με λοιδόρησε στην HUMAN BRIDGE?? Δεν πιάνουν αυτές οι τακτικές και συμπεριφορές στην Σουηδία .

Οφείλετε να ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΤΕΣ, γιατί αυτές οι συμπεριφορές δεν τους ανήκουν

Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου για την προστασία της τιμής , της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς μου. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα

Η ουσία του θέματος ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΕΡΑΝΟΥ είναι ότι κανένας μα κανένας δεν μπορεί να κάνει εράνους, όποια μορφή και αν έχει αυτός, και όπως θέλει να -τον ονοματοδοτήσει ο καθένας—

Είτε διαδικτυακούς, με κοινοποιήσεις σε εμπόρους, γιατρούς, πλαστικούς χειρουργούς, εταιρείες, μεμονομένα άτομα,

Ιδρύματα πανεπιστημιακά κλπ –ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Ολοι οι σύλλογοι καρκινοπαθών, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΙ όπως ο δικός μας σύλλογος,ΑΓΑΘΟΕΡΓΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ , έχουμε καθημερινα αιτήματα βοήθειας, για πολύ σοβαρά θέματα—- Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΘΑΤΑΝ 5.000 σύλλογοι να κάνουμε

Εράνους διαδυκτιακούς και να μαζεύουμε χρήματα, ΑΝΕΥ ΕΛΕΓΧΟΥ—– ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ

ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ- ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ –ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ , ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ << Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαζί για Ζωή

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΟΥ>>

Τα χρήματα του εράνου, νομίζω , σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ο σύλλογος, δεν έχει δικαίωμα, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ , αφού πάρουν τις νόμιμες άδειες ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.

Παρακαλούμε τον εισαγγελέα ΕΒΡΟΥ να επέμβει , αν και εφόσον το ορίζει ο Νόμος και να ορίσει επιτροπή διαχείρισης των χρημάτων που θα μαζευτουν στον Λογαριασμό αυτό, αφού πανελληνίως έχουν δει τον έρανο αυτό Και από Αθηναικές εφημερίδες.

Με εκτίμηση

Αναστασία Σταυριανού

Πρόεδρος του ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ- ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-

ΡΟΔΟΣ 23/7/2020

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr
spot_img

Διαβασε και αυτο