fbpx
16.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Ε. Λαμπάκης για το αθλητικό μπαλόνι: «Κίνδυνος να χαθούν 300 χιλ. ευρώ αν δε συμμορφωθεί η νέα δημοτική αρχή» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για τον κίνδυνο να χαθούν 300.000 ευρώ αν δε συμμορφωθεί η νέα δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης με το έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκανε λόγο ο τέως Δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της Παράταξης «Πόλη και Πολίτες», Ευάγγελος Λαμπάκης, μιλώντας για το ζήτημα του αθλητικού μπαλονιού.  

Ο Ε. Λαμπάκης

«Ελπίζω να προλάβουν το μπαλόνι πριν σκάσει, γιατί τελικά έχει σκάσει όλους εμάς»

«Είναι κρίμα και ντροπή. Είτε η νέα δημοτική αρχή κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται είτε πραγματικά δεν αντιλαμβάνεται – το ένα είναι λαϊκισμός, το άλλο είναι αδυναμία διοίκησης» δήλωσε στο evros24 ο κ. Λαμπάκης αναφορικά με το ζήτημα του αθλητικού μπαλονιού, σημειώνοντας ξανά το ποσό των 650.000 ευρώ από το απόθεμα των 9.5 εκατ. που χρησιμοποιήθηκε για το εγχείρημα.

- Χορηγούμενη-

«Ένα ύφασμα με αέρα δεν είναι κατασκευή από μόνη της»

Αναφορικά με τον σκοπό εγκατάστασης του αθλητικού μπαλονιού στην πόλη, ο κ. Λαμπάκης έκανε λόγο για τη δικαιολογημένη πίεση αθλητικών συλλόγων (ειδικά του μπάσκετ, του βόλει και του χάντμπολ), όπως επίσης γονέων και παιδιών. «Έχοντας στα σκαριά ακόμα το μεγάλο γήπεδο, αφουγκραστήκαμε την αγωνία (του κόσμου) και συμφωνήσαμε να κάνουμε τον αθλητικό θόλο» αποφάνθηκε ο ίδιος, μιλώντας για την ύπαρξη 2.500 θόλων στην Ευρώπη και περίπου 30 στην Ελλάδα, αναφέροντας ενδεικτικά τη Δράμα, από την οποία έλαβαν το σχεδιασμό καθώς και τις αδειοδοτήσεις.

Η εγκατάσταση θα γινόταν σε χώρο 1.900 τετραγωνικών μέτρων και προέβλεπε μια σταθερή βάση στην οποία θα προσδενόταν το μπαλόνι. «Ένα ύφασμα με αέρα δεν είναι κατασκευή από μόνη της. Η βάση ήθελε άδεια, και προχωρήσαμε σε διαγωνισμούς με κανονική διακήρυξη, μελέτη και οικοδομική άδεια» επεσήμανε σε σχέση με την κατασκευή ο κ. Λαμπάκης.

«Προσπάθησαν να πολεμήσουν το θόλο»

«Η καινούργια δημοτική αρχή, σε λίγο καιρό συμπληρώνει τους έξι μήνες, και δεν έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει αντιπολίτευση καταστρέφοντας ότι καλό κάναμε εμείς επί 9 χρόνια. Ό, τι λοιπόν είναι μισο-δημιουργημένο ή χρειάζεται και μια προσπάθεια από αυτούς να το τελειώσουν, το βγάζουν στην άκρη για να μη φανεί η δική μας η προσπάθεια – τραγικό λάθος που δείχνει μια πολιτική μικροπρέπεια και έναν πολιτικό νανισμό» τόνισε στη συνέχεια σχετικά με τις ενέργειες της νέα δημοτικής αρχής της Αλεξανδρούπολης.

«Διέρρηξαν το διαγωνισμό και τη σύμβαση που είχαμε υπογράψει»

«Διέρρηξαν το διαγωνισμό και τη σύμβαση που είχαμε υπογράψει εμείς με τον πρώτο ανάδοχο της βάσης, προσπάθησαν να πολεμήσουν το θόλο αναμειγνύοντας τη δεύτερη φάση της διαδικασίας – δηλαδή μετά την κατασκευή του, τη λειτουργία του θόλου» γνωστοποίησε στη συνέχεια. Η φάση λειτουργίας του μπαλονιού περιλαμβάνει τα συστήματα πυρόσβεσης κτλ, τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τέως δημάρχου της πόλης, ήταν ήδη συμφωνημένα. «Είχαμε κάνει μελέτη και διαπιστώσαμε ότι ήταν αρκετό το νερό που υπήρχε ενώ θα βάζαμε τα απαραίτητα στοιχεία για την πυρόσβεση ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια» επιβεβαίωσε.

«Δικαιωθήκαμε»

«Εμείς δικαιωθήκαμε απολύτως: πριν από 2 μήνες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έβγαλε ένα έγγραφο το οποίο νομοθετεί στην ουσία, και λέει ότι δε χρειάζεται να βγει οικοδομική άδεια επειδή το μπαλόνι δεν είναι κτήριο – ένα πανί με φουσκωμένο αέρα δεν έχει τις προδιαγραφές κτηρίου» υπογράμμισε ο κ. Λαμπάκης, τονίζοντας ξανά πως το νέο έγγραφο αναφέρει ότι το μπαλόνι δεν είναι κτήριο αλλά μια προσωρινή κατασκευή που πρέπει να ξεστήνεται για ορισμένους μήνες του χρόνου. «Αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως, καθώς αυτό δεν έχει μέσα ψύξη – ποιος μπορεί να κάτσει μέσα τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς ψύξη;» διερωτάται ο ίδιος.

«Σοφιστικό, αλχημιστικό, λαϊκίστικο, ντροπή»

Καταλήγοντας, ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθούν 300.000 ευρώ αν δε συμμορφωθεί η νέα αρχή: «Η διαφορά που υφίστατο να υλοποιηθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή… είναι να πουν ότι το χρονικό διάστημα των 3-4 αυτών μηνών το μπαλόνι θα ξεστήνεται και τελειώσαμε… επειδή τα χρήματα υπάρχουν» ολοκλήρωσε ο κ. Λαμπάκης.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -