Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΥγειαΔράσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ για την υγιεινή των χεριών

Δράσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ για την υγιεινή των χεριών

Για την ευαισθητοποίηση όλων, τόσο των Επαγγελματιών Υγείας όσο και των ιδίων των ασθενών

Δράσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγιεινή των Χεριών (Υ/Χ) στις 05/05, για την ευαισθητοποίηση όλων, τόσο των Επαγγελματιών Υγείας όσο και των ιδίων των ασθενών .

ΠΓΝΑ-POSTER-2

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας :

Με το μήνυμα “Accelerate action together. SAVE LIVES – Clean Your Hands» ο WHO σηματοδοτεί την καμπάνια για την Υγιεινή των χεριών τη φετινή χρονιά. Η υγιεινή των χεριών σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο όταν εκτελείται τις σωστές στιγμές κατά την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Είναι επίσης μια έξυπνη επένδυση που προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Η Υγιεινή των χεριών αποτελεί ένδειξη σεβασμού σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

«Τώρα είναι μια κρίσιμη στιγμή που οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρέπει να επιταχύνουν την εφαρμογή των διδαγμάτων από την πανδημία COVID-19 και να αυξήσουν τις επενδύσεις για να καλύψουν τα κενά στην πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών. Πράγματι, πολλές χώρες επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και προόδους στην κλιμάκωση αυτών των δράσεων, αλλά συνολικά, η πρόοδος είναι αργή και τα αναμενόμενα οφέλη μπορεί να κινδυνεύσουν.

Μαζί, μπορούμε να κινητοποιήσουμε τη δράση για την πρόληψη των λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής στην υγειονομική περίθαλψη. Ισχυρές κοινότητες εργαζομένων στον τομέα της υγείας, υπευθύνων χάραξης πολιτικής και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να επιταχύνουν και να διατηρήσουν τη δράση στο σημείο της φροντίδας για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς.»

Στο πλαίσιο αυτό και τη φετινή χρονιά, ο ΟΔΙΠΥ, ο ΕΟΔΥ, το Περιφερειακό Γραφείο Ποιότητας και Ασφάλειας Ασθενών του WHO στην Αθήνα, η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ), τα Νοσοκομεία όλης της χώρας και το ΠΓΝΑ συμμετέχουν ενεργά για την Προώθηση της κουλτούρας για την ποιότητα και την ασφάλεια των ασθενών για καθαρά χέρια.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θετική εξέλιξη για το διατηρητέο κτήριο των ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος προχωρά σε ενέργειες διεκδίκησης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου των ΕΛΤΑ...

Κέρδισε φιάλη για 4 άτομα στη βραδιά του Σταμάτη Γονίδη στο Neraida Alexandroupolis!

Θες να ζήσεις μια βραδιά με τον Σταμάτη Γονίδη και… να μην πληρώσεις ούτε...

Απίστευτη ταλαιπωρία εκδρομέων από Αλεξανδρούπολη στα σύνορα με την Αλβανία – Επιβάτιδα με «διπλή ταυτότητα» προκάλεσε καθυστέρηση

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν εκδρομείς από την Αλεξανδρούπολη που ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο προς την...

Αλεξανδρούπολη: Νέος μονόδρομος στην οδό Εμπορίου – Μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 29 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025 τίθενται σε ισχύ...

Παρόμοια