Διώροφο πάρκινγκ στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή (video)

Το θέμα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, κοινώς, το πάρκινγκ, είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, όπως προέκυψε και από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε ο Δήμος, με το σχετικό ερωτηματολόγιο και την κάλπη που είχε στηθεί έξω από το Δημαρχείο.

Η Δημοτική Αρχή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών, έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει τις εργασίες για τη δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης απέναντι από το Πάρκο Προσκόπων, οι οποίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, και μάλιστα, σχεδιάζει να δημιουργήσει και νέο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Αυτή τη φορά, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα δημιουργηθεί ένα διώροφο πάρκινγκ, χωρητικότητας τουλάχιστον 200 θέσεων, και μάλιστα, πάνω στην οροφή του θα δημιουργηθεί ένα πάρκο, ελκυστικό για όλους τους πολίτες, εξήγησε ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης.

‘Ετσι λύνουμε ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Είναι μία λύση πάρα πολύ καλή σε ένα πραγματικά δύσκολο θέμα” υπογράμμισε.

Το πάρκινγκ, καθώς θα πραγματοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, θα λειτουργεί με χρέωση, η οποία, όπως είπε ο Δήμαρχος θα είναι συμβατή με την οικονομική δυναμική του μέσου όρου των πολιτών.