fbpx
11.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Δημοτική αρχή και καταστηματάρχες των καφέ – εστίασης… αναβαθμίζουν την Αλεξανδρούπολη

- Χορηγούμενη-

Με στόχο να αλλάξει τελείως η εικόνα της Αλεξανδρούπολης, και να γίνει μια όμορφη και τουριστικά ελκυστική πόλη, δημοτική αρχή και επιχειρηματίες  των καταστημάτων  καφέ – εστίασης συναντώνται, συζητούν και ανταλλάσσουν ιδέες. Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της πόλης.

- Χορηγούμενη-1

 

Αλλάζουν όψη τα καταστήματα καφέ της πόλης

 

Κατ’ αρχήν επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ως προς την τοποθέτηση ανεμοφρακτών στα καταστήματα καφέ – εστίασης ομοιόμορφων σε ύψος 1.40 μέτρων γυάλινων καθώς και για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους όπου δεν ενοχλούν την ελεύθερη κίνηση των πεζών.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, παρακάλεσε τους επαγγελματίες για να μην αναγκαστεί να επιβάλλει κυρώσεις, να μην «κλείνουν» τα μαγαζιά τους με διαφανείς μουσαμάδες, να μην αποθηκεύουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους και να μην τοποθετούν γλάστρες στα πεζοδρόμια.

Επίσης να φροντίζουν τα Σαββατοκύριακα που δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας του Δήμου να μην ξεχειλίζουν οι μικροί κάδοι απορριμμάτων στα επιστύλια των πεζοδρομίων, γεγονός που χαλάει και την εικόνα των καταστημάτων τους.

Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Κύπρου

 

Η μελέτη ανάπλασης της οδού Κύπρου έχει ήδη ολοκληρωθεί και ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης την παρουσίασε εν τάχει στο Δ.Σ. των επαγγελματιών εστίασης. Με τη χρήση των υπαρχουσών κυβόλιθων το ύψος του δρόμου θα ευθυγραμμιστεί με τα πεζοδρόμια και θα τοποθετηθεί ένα είδος πέργολας – σκεπάστρου καθ’ όλο το μήκος της οδού, που θα προσδώσει χρώμα.

Επίσης θα φιλοτεχνηθεί ένα πανέμορφο, κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, γλυπτό που θα τοποθετηθεί στην πλατεία.

Παράλληλα στόχος είναι να πεζοδρομηθεί όλο το παλιό κέντρο της πόλης από την πλατεία των αστικών, μέχρι την Ακαδημία μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και Β. Αλεξάνδρου και να οριοθετεί έτσι ένα κέντρο αναψυχής, διασκέδασης της πόλης.

Θα προβλεφτούν ώρες φορτοεκφόρτωσης  για τον εφοδιασμό των καταστημάτων και ειδικής κάρτας εισόδου οχημάτων για ειδικές περιπτώσεις.

Τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αφαίρεση θέσεων παρκαρίσματος των αυτοκινήτων θα λυθούν με τη δημιουργία 115 θέσεων στάθμευσης στην περιοχή του γηπέδου Φώτης Κοσμάς.

Επίσης στους επόμενους τρεις μήνες θα ξεκινήσει η ανάπλαση της παραλιακής, όπου ως γνωστό θα δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμος και θα γίνει η πεζοδρόμηση του ενός τμήματος της οδού.

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης είπε ακόμα, πως η μελέτη για την ανέγερση της νέας ιχθυαγοράς, είναι έτοιμη εδώ και ενάμιση χρόνο και μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για ξεκινήσει η κατασκευή της.

Οι προτάσεις των καταστηματαρχών

 

Ο Γιώργος Αλαβάντας πρόεδρος του Δ.Σ. των επαγγελματιών καταστημάτων καφέ εστίασης, παρουσίασε στη δημοτική αρχή μια σειρά προτάσεων για την ανάπλαση της εικόνας της πόλης, με τη δημιουργία σημείων αναφοράς.

Αυτές περιλαμβάνουν: την ανάδειξη της Σπηλιάς του Κύκλωπα στη Μάκρη, την ανάδειξη των Αγίων Θεοδώρων στον Πόταμο και την ανάπλαση της Χάνας στα Λουτρά.

Επίσης ζήτησε τη δημιουργία 10 – 12 «σημείων φωτογράφισης» εντός του ιστού της πόλης, αφού αυτή τη στιγμή το μόνο αναγνωρίσιμο σημείο είναι ο φάρος.

Η πρότασή του ήταν να κατασκευαστούν γλυπτά με την άρπα του Ορφέα, σιντριβάνια με τα κιούπια του Διόνυσου, με τη σάρισα του μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλα, που θα τοποθετηθούν σε πάρκα και διάφορα σημεία της πόλης.

Με τη σειρά του ο Ευάγγελος Λαμπάκης, απάντησε πως ήδη στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία θεματικών πάρκων στην πόλη, όπως η μετονομασία του πάρκου ανεξαρτησίας σε πάρκο Διονύσου (!!!) όπου θα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις και θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάπλαση της Χάνας που είναι θέμα μηνών σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία με κόστος 750.000 ευρώ, καθώς και τη σχεδιαζόμενη ριζική αναβάθμιση όλων των ιαματικών λουτρών. Συγκεκριμένα είπε πως θα ανακαινιστεί όλος ο ξενοδοχειακός χώρος, το υδροθεραπευτήριο όπου θα κατασκευαστεί και μια πισίνα είκοσι ατόμων με ιαματικό νερό, η δημιουργία ενός πολυτελούς ρεστοράν κ.ά.

Φυσικά δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην τοποθέτηση των δύο αγαλμάτων – ψηφιακών αντιγράφων της νίκης της Σαμοθράκης που θα τοποθετηθούν το ένα στην Αλεξανδρούπολη και το άλλο στην Σαμοθράκη, όταν ολοκληρωθούν αφού ήδη κατασκευάζονται με τις ενέργειες του αποθανών περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη.

Λεμονιά Σακαλάκη

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ