fbpx
3.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Δήλωση των υποψήφιων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αλεξανδρούπολης από τον χώρο της Παιδείας

Συμπόρευση με το Σάββα Δευτεραίο

- Χορηγούμενη-

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, ερευνητές, εργαζόμενοι στον χώρο της Παιδείας, γονείς με συμβολή στο γονεϊκό κίνημα συμπορευόμαστε στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλεξανδρούπολης, με υποψήφιο δήμαρχο τον Σάββα Δευτεραίο (Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής ΔΠΘ). Η συμπόρευση αυτή έρχεται ως συνέχεια όλων των αγωνιστικών διεκδικήσεων που μπήκαν στο επίκεντρο όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα στην πόλη μας όπως:

·         Η ανυπαρξία πρόβλεψης για τη δημιουργία νέων κτηρίων για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγείων του Δήμου μας (πάνω από 70%) στεγάζονται σε μισθωμένες πιλοτές και καταστήματα, τα περισσότερα τελείως ακατάλληλα ενώ κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν το φόβο της έξωσης.

·         Το 13ο Δημοτικό Σχολείο φάντασμα (από το 2006), το κλειστό, για λόγους συντήρησης, από το 2010 παλιό κτήριο του Νηπιαγωγείου Άνθειας, το ακατάλληλο και ανεπαρκές κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου.

·         Η μη αξιοποίηση του πάρκου Αλτιναλμάζη (πρώην στρατόπεδο Παρμενίων), στο οποίο η πρόβλεψη ήταν σε πάνω από 30 στρέμματα να χτιστούν σχολεία. Πλέον το Πάρκο το διεκδικεί πίσω ο στρατός.

·         Η υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με αποτέλεσμα τη δραματική καθυστέρηση στους περιοδικούς και τακτικούς ελέγχους των σχολικών κτιρίων, στις συντηρήσεις, επισκευές κ.ά.

·         Τα κακοσυντηρημένα, γερασμένα σχολικά κτίρια που μπάζουν νερά στην πρώτη βροχή (με πιο χαρακτηριστικό το 1ο ΕΠΑΛ). Πάνω από το 1/3 των σχολικών κτιρίων είναι μεγαλύτερα των 40-50 ετών. Ακόμη και τα νέα κτίρια σε ΚΕΓΕ και Φέρες, που κατασκευάστηκαν μετά από διεκδικήσεις χρόνων, δεν έχουν παραληφθεί επισήμως λόγω κακοτεχνιών.

·         Η ίδρυση φοιτητικής εστίας στην Αλεξανδρούπολη.

·         Η ανεπάρκεια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Δημοτικά ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ, τα τροφεία που καλούνται να πληρώνουν οι γονείς.

·         Συνολικά η απουσία έργων πνοής για το λαό της Αλεξανδρούπολης, της Τραϊανούπολης, των Φερών, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, ελεύθεροι χώροι αναψυχής και άθλησης.

Διεκδικήσεις, που αναδείχθηκαν με δεκάδες ερωτήσεις/παρεμβάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2019 και παλιότερα, και αφορούν συνολικά το επίπεδο μόρφωσης των παιδιών, την ανάγκη κανένα παιδί να μη μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, την ανάγκη να στεγάζονται σε κανονικά και ασφαλή κτίρια, τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Την ανάγκη ενός ενιαίου δωδεκάχρονου σχολείου γενικής παιδείας που να μορφώνει ολόπλευρα, να διαπαιδαγωγεί τον νέο άνθρωπο, να διαμορφώνει την προσωπικότητά του όχι με την παροχή πληροφοριών και αποσπασματικών γνώσεων αλλά με εφόδια που θα αναπτύσσουν τη νόηση, το συναίσθημα, τη βούληση.

Μέσα από το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να προβληματιστεί και να σκεφτεί ποιος θα είναι αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και σε μία δημοτική αρχή που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας, την επέκταση της ανταποδοτικότητας, τη φορολεηλασία.

Με δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» δυναμώνουμε τον αγώνα για:

·       Άμεσα μέτρα για τα τεράστια προβλήματα των σχολείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, των κοινωνικών δομών, των αθλητικών σωματείων και των ελεύθερων χώρων

·       Διεκδίκηση ολοκληρωμένου προγράμματος σχολικής στέγης, με προτεραιότητα την άμεση κατασκευή σχολείων που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια και σε κτήρια άνω της τριακονταετίας.

·       Διεκδίκηση δωρεάν σχολικών γευμάτων για όλα τα σχολεία και τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

·       Κατασκευή νέων βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε γειτονιά, νέων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ Αμεα, για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παιδιών, χωρίς τροφεία και με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν σε αυτά.

·       Δημιουργία φοιτητικής εστίας για όσους φοιτούν στο Πανεπιστήμιο.

·       Τα τμήματα μαζικού αθλητισμού των ακαδημιών, το κολυμβητήριο και οι υπόλοιπες δομές του Δήμου, να στηρίζονται από το Δήμο ώστε να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες.

·       Κατάργηση ή έστω δραστική μείωση των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο ώστε να είναι προσιτό σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

·       Αξιοποίηση και διεύρυνση των τμημάτων του Κέντρου Κοινότητας με στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μουσουλμανόπαιδες και αλλόγλωσσους μαθητές.

Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αλεξανδρούπολης από τον χώρο της Παιδείας:

ΒΛΙΣΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜΘ, γραμματέας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξ/πολης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης, πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Αλεξ/πολης και Περιφέρειας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου

ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ  ΜΑΡΙΝΑ Φοιτήτρια ΔΙΠΑΕ Διοικητικής Επιστήμης – Τεχνολογίας

ΔΕΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Καθηγήτρια Μαθηματικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΔΙΝΔΙΝΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χηλής, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Έβρου, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Αλεξανδρούπολης

ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ  ΝΙΚΗ Καθηγήτρια φιλόλογος στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης, μέλος ΔΣ Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, Δημοτική Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος ΔΣ Πολυκοινωνικού

ΚΙΤΜΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ζωγράφος, Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΤΑΜΑΡΑ Νηπιαγωγός, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αλεξ/πολης

ΛΟΥΔΑΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Βρεφονηπιοκόμος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αλεξ/πολης

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξ/πολης

ΣΕΡΜΠΕΖΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Συνταξιούχος δάσκαλος, για πάνω από 30 χρόνια μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ Αλεξανδρούπολης, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΤ ΑΔΕΔΥ Έβρου, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νεφεληγερέτες»

ΣΚΟΠΕΛΙΩΤΗ  ΜΑΡΙΑΝΘΗ Νηπιαγωγός, ιδιωτική υπάλληλος, Πρόεδρος του σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αδιόριστη δασκάλα, μέλος του ΔΣ του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων

ΦΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δάσκαλος στο 12 ο Δημοτικό Σχολείο

ΧΑΤΖΑΚΗ  ΔΑΦΝΗ Γυμνάστρια, Υποδιευθύντρια στο 6ο  Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης

ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Απόφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητής Ξένων Γλωσσών, Μεταφραστής

ΧΙΩΝΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ Καθηγητής καλλιτεχνικών στο ΔΙΕΚ Αλεξ/πολης, εργαζόμενος στην ψυχική υγεία, Πρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Βιολόγος, Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ, εξωτερικός συνεργάτης στο εργαστήριο αιματολογικής κλινικής

ΛΕΜΟΝΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ  ΜΥΡΟΦΟΡΑ (Μιράντα) Δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ (Νάνσυ)  Δασκάλα

ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ  ΣΩΤΗΡΙΑ Φιλόλογος, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξ/πολης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδ. Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΜΑΡΙΑ  Συνταξιούχος δασκάλα

ΚΑΛΟΥΤΣΑ  ΠΕΡΣΙΑ (Πέρσα) Συνταξιούχος δασκάλα, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νεφεληγερέτες»

ΚΟΡΟΜΠΟΚΗ  ΚΛΕΟΝΙΚΗ Νηπιαγωγός, Ιδιωτική Υπάλληλος

ΚΟΥΚΟΡΑΒΑΣ  ΔΑΜΙΑΝΟΣ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

ΛΥΡΩΝΗΣ  ΛΑΖΑΡΟΣ Ταμίας του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αλεξ/πολης, ιδιωτικός υπάλληλος

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΠΑΠΑΝΤΗ  ΜΑΡΙΑΝΝΑ Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Μεταφράστρια

ΧΑΡΤΑΜΠΑ  ΑΣΑΝΙΩ (Σόνια) Καθηγήτρια Νοσηλευτικής 2ο ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης, επί πτυχίο Νομικής στο ΔΠΘ.ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ Φιλόλογος Εκπαιδευτικός

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο