Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
8.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΔιδυμότειχο: Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα στρατόπεδο στην περιοχή

Διδυμότειχο: Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα στρατόπεδο στην περιοχή

Τη διαβεβαίωση που είχε από ανώτερες στρατιωτικές αρχές, ότι δεν επίκειται κανένα κλείσιμο στρατοπέδου στην περιοχή του δήμου Διδυμοτείχου, μετέφερε εχθές, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος της πόλης, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

«Με αφορμή την υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας Προβατώνα και τη φασαρία που προέκυψε γι΄αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο επηρεάζει σοβαρά και την ψυχολογία του ντόπιου πληθυσμού, μπορούμε να πούμε ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για κλείσιμο στρατοπέδου στην περιοχή μας, παρά μόνον κάποιες πιθανές αλλαγές στο στρατόπεδο του Κουφόβουνου, όπου ίσως κάποια μονάδα του μετακινηθεί στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του στρατεύματος», ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Ο ίδιος, πάντως, στάθηκε και στη μεταφορά του στρατοπέδου των Μεταξάδων, το οποίο μετακινήθηκε στην Αγία Φωτεινή Διδυμοτείχου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «πλήγμα για τους Μεταξάδες». «Το γεγονός όμως ότι το στρατόπεδο παραμένει εντός του δήμου, μας φέρνει στη δυσχερή θέση να μην μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για κλείσιμο στρατοπέδου, ωστόσο πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το θέμα της μεταφοράς του», κατέληξε ο κ. Χατζηγιάννογλου.

Τοκαμάνης: Επαγρύπνηση για να μη μεταφερθεί καμία μονάδα
-Ανήσυχος, πάντως, για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν μονάδες από το στρατόπεδο του Κουφόβουνου προς τα νότια, για να συμπληρωθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με την υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας σε Προβατώνα και Τυχερό, όπως είπε, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης, καλώντας τη δημοτική αρχή να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να αποτραπεί μία τέτοια πιθανότητα. «Αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου στο Κουφόβουνου», επανέλαβε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, επικαλούμενος τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον Σωματάρχη.

«Στις προφορικές φήμες που υπάρχουν για κλείσιμο στο Κουφόβουνο, απαντάμε προς το παρόν ρητά ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη μείωση της παρουσίας του Στρατού στην περιοχή μας, καθώς έχουν προηγηθεί τα κλεισίματα στρατοπέδων στην Καρωτή, τα Βρυσικά και την Τσίγγλα. Μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν στον δήμο Σουφλίου, το έχουν πάρει το μήνυμα…», εκτίμησε ο κ. Χατζηγιάννογλου, δηλώνοντας ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και το δημοτικό συμβούλιο, θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο και με κάθε μορφή εάν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ- σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Hellenic Train: Καταργεί τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

Από αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, και μέχρι νεωτέρας, καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών...

Δήμος Διδυμοτείχου: Στα 6,50 μέτρα η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο – Επείγουσα προειδοποίηση για έξι χωριά

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται ο Δήμος Διδυμοτείχου, καθώς η στάθμη των υδάτων στον...

Δημοτικές παρατάξεις Αλεξανδρούπολης εκφράζουν ανησυχία για τον προγραμματισμό συνεδριάσεων

Οι δημοτικές παρατάξεις «ΑΡΧΗ», «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και «ΕΝ’ ΕΡΓΩ ΜΑΖΙ» εκφράζουμε την έντονη θεσμική...

Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το νέο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Εθιμοτυπική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, με το νέο...

Παρόμοια