Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΔιαθέσιμη η εφαρμογή του gov.gr - Όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου στα...

Διαθέσιμη η εφαρμογή του gov.gr – Όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου στα χέρια σας (βίντεο)

Το ψηφιακό κράτος έφτασε επιτέλους και στα smartphones

Παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η επίσημη κυβερνητική εφαρμογή gov.gr, η οποία μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου στην παλάμη του χεριου μας, φέρνοντας επιτέλους το ψηφιακό κράτος σε μια εύκολα προσβάσιμη εφαρμογή.

Η εν λόγω πλατφόρμα είναι εδώ και καιρό ανοιχτή στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας, όμως τώρα γίνεται πιο μοντέρνα καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη εφαρμογή της ελληνικής κυβέρνησης, που στόχο έχει να κάνει το πρώτο βήμα στον “ψηφιακό χαρτοφύλακα”. Οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά έγγραφα όπως πιστοποιητικά, ληξιαρχικές πράξεις, εξουσιοδοτήσεις κ.α. έχοντάς τα πάντα μαζί τους στην δική τους ψηφιακή θυρίδα. Πλέον όλα αυτά τα έγγραφα θα φέρουν ειδικό QR κωδικό ώστε οι πολίτες να μπορούν να ελέγχουν τη γνησιότητά τους.

Μόλις οι χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή θα συνδέονται με τους κωδικούς τους στο Taxisnet για να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες του gov.gr app.

Σε αυτή την πρώτη φάση του gov.gr app θα είναι δυνατή η έκδοση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, αν και μέσω ανακατεύθυνσης στο mobile site μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και στις υπόλοιπες, μέχρι αυτές να ενσωματωθούν οργανικά στην εφαρμογή.

Με τον καιρό θα προστίθενται συνεχώς, όπως υπόσχεται το αρμόδιο Υπουργείο, νέες δυνατότητες και λειτουργίες, ούτως ώστε να γίνει διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που έγινε παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=6q6rLyRM540&feature=emb_logo

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Έρχονται αλλαγές στα Airbnb: Με νέες προδιαγραφές η λειτουργία των ακινήτων από 1η Οκτωβρίου

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου 2025 να...

Σωτήρης Τζιβελής από την Αλεξανδρούπολη στο Άμπου Ντάμπι με την Εθνική Μουάι Τάι Ελλάδος

Μεγάλη τιμή για την Αλεξανδρούπολη και τον Σωτήρη Τζιβελή, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής...

Ζαχαράκη: Σε έναν νομό εμφανίστηκαν 12 νηπιαγωγοί και οι 6 πήραν άδεια την πρώτη μέρα

«’Εχουμε κενά και προσπαθούμε να τα καλύψουμε νωρίτερα καλώντας τη δεύτερη φάση των αναπληρωτών...

Δράμα: Μητέρα καταγγέλλει οδηγό ΚΤΕΛ – Αποβίβασε μαθητές στα χωράφια

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε στο Star μητέρα μαθήτριας Γυμνασίου στη Δράμα. Όπως υποστηρίζει η...

Παρόμοια