Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΔειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19, για τον γενικό πληθυσμό αύριο...

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19, για τον γενικό πληθυσμό αύριο στο Αμόριο Έβρου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, στο Αμόριο Έβρου της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου. Η παρούσα δράση απευθύνεται σε γενικό πληθυσμό.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, ώρες 9:30 έως 12:00  από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Αμορίου.

Οι  πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους  θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια