Δ. Ουζούνης: «1η Ιουνίου ανοίγουν τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και οι ΣΜΕΑΕ – θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (βίντεο)

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα λειτουργήσουν ξανά οι δομές της Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης, δηλαδή τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.).

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δημήτρη Ουζούνη, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων μέχρι την 26η Ιουνίου, οπότε και θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές των μαθητών και μαθητριών. Επιπλέον, στην πρώτη αυτή φάση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, δε θα ανοίξουν τα ολοήμερα τμήματα.  

Ο Δημήτρης Ουζούνης

«Τη Δευτέρα, πρώτη Ιουνίου, ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Τα παιδιά, από τη Δευτέρα επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, το χώρο του σχολείου, και θα συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέχρι την 26η Ιουνίου που θα τελειώσουν τα μαθήματα και θα ξεκινήσουν οι διακοπές του καλοκαιριού» δήλωσε στο evros24 ο κ. Ουζούνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, τα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία είναι τα εξής:

  • Σε κάθε τάξη θα υπάρχουν μέχρι 15 μαθητές. Αν ένα τμήμα έχει παραπάνω από 15 θα χωρίζεται σε δύο υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εναλλάξ κάθε εβδομάδα: τρεις ημέρες το ένα και δύο το άλλο.
  • Θα τηρηθεί απόσταση 1.5 μέτρου ανάμεσα στα θρανία.
  • Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχουν αντισηπτικά
  • Θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα χώροι του σχολείου
  • Τα διαλείμματα θα γίνονται διαφορετικές ώρες ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός των μαθητών
  • Θα υπάρχει φυσικός αερισμός των αιθουσών – θα ανοίγονται τα παράθυρα και αυτές θα αερίζονται

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, ο κ. Ουζούνης επεσήμανε ότι αυτή είναι προαιρετική για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές. «Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα για όσους εκπαιδευτικούς θεωρούν ότι πρέπει να γίνει, να συνεχιστεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία για τα παιδιά που δε θα μπορέσουν να πάνε στο σχολείο» κατέληξε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα ολοήμερα τμήματα σε αυτή την πρώτη φάση δε θα λειτουργήσουν.