Δ. Λαζόπουλος: “Την επόμενη ημέρα, όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό των πολιτών της Αλεξανδρούπολης” (βίντεο)

Η Δημοτική Παράταξη «Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης» πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2019 εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Λαζόπουλου.

Σε μία γεμάτη αίθουσα, που γέμισα χαρά τον Δημήτρη Λαζόπουλου, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε πως η επόμενη συγκέντρωσή του θα πρέπει να γίνει σε γήπεδο για να χωρέσουν όλοι.

Μιλώντας για το συνδυασμό του, που σχηματίσθηκε μέσα στο χειμώνα, βήμα – βήμα, είπε πως δεν ήταν όλα εύκολα, αφού χρειάσθηκε να αντιμετωπιστούν παθογένειες, ηττοπάθειες, υποκρισία και καιροσκοπισμός. Ωστόσο όλα αυτά ξεπεράστηκαν και σήμερα ανακοίνωσε 43 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που είναι ο ελάχιστος αριθμός για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ενώ δήλωσε πως την ημέρα που θα κατατεθεί η υποψηφιότητα στο Πρωτοδικείο θα έχει τον μέγιστο που είναι 63.

Χορηγούμενη

Σε ερώτησή μας, για το αν σκέφτεται τις συνεργασίες την επόμενη ημέρα, τόνισε πως “όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό των πολιτών της Αλεξανδρούπολης. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν για την ανάπτυξη της πόλης από αυτά που μας χωρίζουν” σημείωσε.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του που βασίζεται στην ισόρροπη ανάπτυξη και έχει 3 κύκλους: 1. Το κέντρο και παραλία 2. Οι γειτονιές.  Οι οικισμοί.

Κάνοντας κριτική στη νυν δημοτική αρχή, είπε πως δόθηκε μια κάποια προσοχή στο κέντρο όσο και στην παραλία, αλλά “δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ στις γειτονιές”.

Αναφέρθηκε ακόμα στην έλλειψη σχολικών κτιρίων, αφού το τελευταίο σχολείο στην πόλη δημιουργήθηκε πριν είκοσι χρόνια και ένα νέο νηπιαγωγείο σχεδιάζεται να χτισθεί στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, κάτι που χαρακτήρισε παράλογο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Δημήτρης Λαζόπουλος στο φυσικό αέριο που πρέπει πολύ σύντομα να φτάσει σε όλα τα σπίτια, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, στον τουρισμό για όλο το χρόνο μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα αναβαθμίσει την παραλία, την Αρχαία Μεσημβρία τη Χάνα στα Λουτρά, θα αναδείξει την Κοσμοσώτηρα, τη Δαδιά, την Πλωτινούπολη και τη Σαμοθράκη.

Βασικός πυλώνας στους σχεδιασμούς του Δημήτρη Λαζόπουλο και ο αγροτικός τομέας, αφού πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο εκπρόσωπων των αγροτών και του δήμου που μαζί θα σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Όπως ήταν αναμενόμενο ειδική αναφορά έκανε στις Φέρες λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η καθυστέρηση στην κατασκευή του σφαγείου  θα πληρωθεί στην κάλπη”.

“Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν πληρώνει τίποτα. Για να πληρωθεί ένα ένταλμα, μια προμήθεια ή έργο θα πρέπει ο προμηθευτής να προσφύγει στο δικαστήριο κι αυτό να αποφασίσει αν θα πληρωθεί. Κι αυτό έγινε κανόνας στο Δήμο μας” είπε αναφερόμενος στην οικονομική διαχείριση του δήμου.

Επίσης αναφέρθηκε στην καθαριότητα και είπε πως σήμερα ο Δήμος είναι “παράδειγμα κακού εργοδότη”. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει γιατρός ασφαλείας,  τεχνικός ασφαλείας και εμβολιασμός του προσωπικού.

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε δημοτική συγκοινωνία από το χώρο στάθμευσης κι όχι επιχορήγηση μιας ιδιωτικής εταιρείας, περισσότερο πράσινο,  αντιδημαρχία πολιτισμού με ταμείο πολιτισμού, για πρακτική στήριξη στους καλλιτέχνες πόλης και “σπίτι νεολαίας” στο Μύλο Μασούρα.