fbpx
34.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Χρυσή Μπαχαρίδου: Επενδύοντας στον άνθρωπο ο Έβρος μπορεί να πάει μία γενιά μπροστά!

- Χορηγούμενη-

Διανύουμε μια περίοδο όπου στην καθημερινότητά μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πλήθος προβλημάτων τα οποία ολοένα γίνονται και βαρύτερα για τις πλάτες μας. Παράλληλα αποτελούμε μέρος μιας Ευρώπης που διαρκώς εξελίσσεται και προχωράει την ώρα που η χώρα μας κάνει σταθερά βήματα προς τα πίσω. Ο κόσμος επιζητεί μια αλλαγή άμεσα, που θα φέρει λύσεις και πραγματική ανάπτυξη και όχι παραπάνω προβλήματα καλυμμένα με την ταμπέλα των λύσεων.

- Χορηγούμενη-1

Σαν πολίτης και κάτοικος αυτού του νομού,  ακούω αυτές τις ανάγκες του κόσμου και το αίτημά τους για ουσιαστική αλλαγή και πρόοδο. Ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού μου βλέπω και βιώνω τα όσα ταλαιπωρούν τους ανθρώπους του Έβρου συνεχώς. Τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ανθρώπους του μόχθου που παλεύουν χωρίς ουσιαστική στήριξη και εργαλεία από το κράτος.

Τους ελεύθερους επαγγελματίες που πνίγονται από την υπερφορολόγηση και την συνεχή αγωνία για το πόσο και αν θα καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρησή τους με τους καταναλωτές συνεχώς να μειώνονται και να στρέφονται σε αγορές των γειτονικών χωρών. Τους νέους της ηλικίας μου που παραμένουν άνεργοι στην πιο παραγωγική τους ηλικία, χωρίς ευκαιρίες, και έρχονται αντιμέτωποι με το δίλλημα ανεργία ή ξενιτιά.

Οικογένειες που δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα, με τα έξοδα συνεχώς να αυξάνονται και τα έσοδα συνεχώς να μην φτάνουν. Γονείς να ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους σε μία χώρα που η δημόσια παιδεία υποτιμάται συνεχώς με αλλαγές-αστραπή. Και άλλα τόσα προβλήματα που επιζητούν λύσεις για χρόνια.

Όμως από την άλλη βλέπω και τα όσα υπέροχα, και αναξιοποίητα σε πολλές περιπτώσεις, προτερήματα του τόπου μας: την μοναδική γεωγραφική θέση ως σύνορο και σταυροδρόμι λαών, τον μοναδικό πολιτισμό και τις τοπικές παραδόσεις, τα ντόπια προιόντα, την κουλτούρα μας, την ποιότητα των ανθρώπων μας, όλα αυτά που μας προσδίδουν μια μοναδικότητα ως περιοχή.

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους Εβρίτες για χρόνια όμως είναι απλές και εφικτές λύσεις μέσω ενός υλοποιήσιμου και μετρημένου προγράμματος. Που έχει στόχο να βοηθήσει ουσιαστικά τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο που στηρίζουν την οικονομία αυτής της χώρας με νέες προοπτικές για την παραγωγή τους και πιο ανταγωνιστικά προϊόντα, με μείωση των εξόδων και των πολλών φόρων και αύξηση του εισοδήματος μέσω κονδυλίων και διαπραγματευτικής δύναμης για καλύτερες τιμές και την σιγουριά μέσω της εξασφάλισης αποζημιώσεων.

Αλλά και τους επαγγελματίες τόσο με μείωση του ΦΠΑ, καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και με κίνητρα για επιχειρήσεις να προσφέρουν και να επιβραβευτούν για νέες θέσεις εργασίας και κατάλληλες εργασιακές συνθήκες. Με ιδιαίτερη στόχευση στην καταπολέμηση της ανεργίας κυρίως των νέων με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και ουσιαστική σύνδεση σπουδών με την αγορά εργασίας.

Που προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για την οικογένεια μέσω της την αύξηση του ορίου του αφορολόγητου για κάθε παιδί και την επαναφορά των επιδομάτων για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, κίνητρα στους νέους να δημιουργήσουν νέες οικογένειες με το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται αλλά στήριξη των παιδιών μελλοντικά με εφόδια μέσω της ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά είναι πολλά ακόμη αυτά που μπορούμε να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας: την εκμετάλευση της θέσης μας στον χάρτη με την προσέλκυση πολιτών από άλλες χώρες, αξιοποιώντας τα μνημεία μας αλλά και τις παραδόσεις μας, με την ενδυνάμωση και την στήριξη μεγάλων εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, με στοχευμένες δράσεις ανάδειξης της περιοχής μας. Να επενδύσουμε ουσιαστικά στην περιοχή μας αλλά και στους ανθρώπους μας.

Στόχος μου είναι να εργαστώ σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση, για να βοηθήσω ουσιαστικά τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Να συνεχίσω να σας ακούω και να είμαι δίπλα σε όλους σας και να προσφέρω λύσεις σε όσα σας προβληματίζουν.

Με μια ολοκληρωμένη ατζέντα, με ουσιαστικό σχέδιο, μέσω της γνώσης μου που αποκόμισα  όλα αυτά τα χρόνια ζώντας, μαθαίνοντας και δημιουργώντας σε αυτόν τον νομό, με γνώμονα τον τόπο και χαράζοντας πολιτικές με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Με την δική σας βοήθεια να είστε βέβαιοι ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, να διεκδικήσουμε, να δουλέψουμε και να φέρουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και όλους εμάς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε τον Έβρο και την χώρα μια γενιά μπροστά!

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ