Χριστόδουλος Τοψίδης: Τον στηρίζουν Αυτοδιοικητικοί της Περιφέρεια ΑΜΘ (βίντεο)

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, έκανε χθες Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Κομοτηνή, παρουσία πλήθους κόσμου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης παρουσίασε το όραμά του για μια Περιφέρεια, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, με αναπτυξιακή πορεία.

«Περιφερειακή Σύνθεση» το όνομα του συνδυασμού που συμβολίζει τη σύνθεση ιδεών, δυνάμεων, προτάσεων, απόψεων και ανθρώπων που θα εργαστούν για μια Περιφέρεια με πολίτες που θα έχουν δουλειά, ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Χορηγούμενη

Ο κος Τοψίδης μίλησε για τις προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού δίνοντας έμφαση στην κοινωνική συνοχή, την απασχόληση την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε τον κόσμο να συστρατευθεί μαζί του σε ένα συνδυασμό ανεξάρτητο, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και κομματικές ταυτότητες, με στόχο τη δημιουργία μιας ανθρώπινης περιφέρειας με ευρωπαϊκή προοπτική.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Περιφέρειας που κατέκλυσαν την αίθουσα και δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

Ανάμεσά τους εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, θεσμικοί φορείς, πλήθος επιχειρηματιών, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, υποστηρικτές και φίλοι του συνδυασμού.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

 

Βιογραφικό Σημείωμα Χριστόδουλου Τοψίδη 

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης γεννήθηκε το έτος 1973 στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση (Σχολή Δέλτα) στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.).

Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικότερα, διατηρεί έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, συμβουλευτική εταιρεία επιχειρήσεων, γραφείο έκδοσης visa και μεσιτικό γραφείο.

Από το έτος 2011 είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ενώ το έτος 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης διατελεί ως:

  • Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ»
  • Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου από το έτος 2009 έως σήμερα
  • Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας από το έτος 2010 έως σήμερα
  • Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης
  • Μέλος του ΔΣ της «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΜΕ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΕΣΜ- ΟΣ ΑΜΘ

Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

 

Ολόκληρη η ομιλία του Χριστόδουλου Τοψίδη:

Φίλες και φίλοι ,

Σας ευχαριστώ θερμά για τη παρουσία σας. Με τιμά και με συγκινεί πραγματικά. Μου δίνει θάρρος. Μου δίνει δύναμη για τον αγώνα που ξεκινάμε

Ταυτόχρονα δίνει και ένα δυνατό, ένα ισχυρό μήνυμα γι’ αυτή τη σημαντική στιγμή για την Περιφέρειά μας και για μένα προσωπικά.

Χαιρετίζω και τους συμπολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι χάρη στη τεχνολογία, μας παρακολουθούν ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα, ξεκινάμε από δω, από την Κομοτηνή, από την έδρα της περιφέρειάς μας, όλοι μαζί, παλιοί και νέοι φίλοι, έναν δυναμικό αγώνα.

Ανακοινώνουμε επίσημα την υποψηφιότητα μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία πρόταση που έρχεται να συνθέσει ανθρώπους, ιδέες, προτάσεις, απόψεις, δυνάμεις από κάθε γωνιά της περιφέρειας.

Ένα συνδυασμό διαφορετικό, που ήρθε για να ενώσει.

Ένα συνδυασμό σύγχρονο, ανοιχτό αλλά ταυτόχρονα μαχητικό και διεκδικητικό.

Μια πρόταση, που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα παράξει έργο για την Περιφέρεια.

Ένα συνδυασμό με όσους πέτυχαν από την υφιστάμενη και την προηγούμενη διοίκηση και όσους νέους έχουμε την διάθεση να διαμορφώσουμε. Να παρουσιάσουμε και τελικά να εφαρμόσουμε μια νέα πρόταση ανάπτυξης, από τους πολίτες για τους πολίτες.

Ένα συνδυασμό ανεξάρτητο, πάνω από πολιτικά κόμματα, έξω από προσωπικές στρατηγικές και μεθοδευμένες πολιτικές φιλοδοξίες.

Ένα συνδυασμό με καθαρή αυτοδιοικητική πρόταση, που αποτελείται από μαχητικούς ανθρώπους, με κοινές ανησυχίες, κοινές αγωνίες για ζητήματα που απασχολούν την περιφέρειά μας.

Έναν συνδυασμό που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας χωρίς διακρίσεις

Έναν συνδυασμό που αντλεί δύναμη μόνο από τους πολίτες.

Για εμάς, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των 600 χιλιάδων κατοίκων δεν είναι μια αόριστη έννοια.

Η Περιφέρειά μας είμαστε όλοι εμείς, οι πολίτες. Είναι η γειτονιά μας, το χωριό μας, η πόλη μας, το παρόν και το μέλλον των κατοίκων της, των επόμενων γενεών, των παιδιών μας.

Ένας πανέμορφος τόπος με ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.

Μια πολυπολιτισμική κοινωνία που συνθέτει λαούς και παραδόσεις.

Ένας τόπος που δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον για το οποίο θα παλέψουμε.

Με ρωτούν, πολλοί συμπολίτες, φίλοι, αυτές τις μέρες γιατί επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα για την Περιφέρεια, για τον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η απάντηση είναι ότι δεν με εκφράζει η σημερινή κατάσταση. Δεν συμβιβάζομαι μαζί της.

Η περιφέρεια για μένα είναι το κέντρο όλης μου της προσπάθειας τα επόμενα χρόνια. Για μένα, η περιφέρεια είναι το κέντρο αυτού που πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, να γυρίσει την απογοήτευση σε ενθουσιασμό, κέφι και καλύτερη απόδοση στην ζωή μας.

Η περιφέρεια για μένα είναι μια θάλασσα ευκαιριών. Αρκεί να κολυμπήσουμε με το πάθος ανθρώπου που θέλει να πάει απέναντι στο νησί όπου τα όνειρα πραγματοποιούνται.

Διεκδικώ ένα καλύτερο μέλλον από την σημερινή πραγματικότητα, για τον πολίτη της περιφέρειας, τον άνεργο, τον φοιτητή, τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο, τον επιστήμονα, το εργατικό δυναμικό.

Αλλά και για τα παιδιά μας που μεγαλώνουν

Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ξεκάθαρα:

Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί η Περιφέρεια, είναι ο κύριος θεσμός που εγγυάται την ανάπτυξη. Έτσι ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Η Περιφέρεια είναι ένας θεσμός που προσφέρεται για ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, για ΣΥΝΘΕΣΗ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των ίδιων των πολιτών της.

Γιατί η Περιφέρεια είναι ο βασικός πυλώνας της ανάπτυξης. Είναι ο θεσμός που μπορεί να δώσει λύσεις στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τις αγωνίες του πολίτη.

Πιστεύω στη δύναμη της συλλογικότητας. Γνωρίζω τους ανθρώπους που ζουν και επενδύουν σ’ αυτή τη Περιφέρεια.

Και λέω σήμερα από αυτή τη θέση ότι και μόνο αυτό αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Πρέπει εδώ και τώρα να θέσουμε ένα τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Γιατί έχουμε δικαίωμα να ανακτήσουμε όσα χάσαμε. Να αποκτήσουμε νέα δυναμική. Να αλλάξουμε το μέλλον μας.

Γιατί πιστεύω σε μια ομάδα ικανών ανθρώπων που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν τον θεσμό. Ανθρώπους από κάθε γωνιά και κάθε παραγωγική ομάδα αυτής της Περιφέρειας.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις.

Απαιτείται κοινή πορεία, συλλογική δουλειά, ένα σαφές και επεξεργασμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Ο στόχος μας είναι συγκεκριμένος.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να γίνει πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα, για την ευρύτερη περιοχή και για τα Βαλκάνια.

Όπου και αν ζει κανείς, από το Τρίγωνο του Έβρου μέχρι το Νευροκόπι, από το Οφρύνιο μέχρι τους Κήπους, την Σαμοθράκη και την Θάσο, την Καβάλα, την Δράμα, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, μπορεί και πρέπει να γίνει κοινωνός αυτής της προσπάθειας.

Δεν θέλω να αναφερθώ σήμερα σε χρόνιες παθογένειες, ελλείψεις, αδράνεια και συμβιβασμούς.

Είμαι εδώ μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που θέλουμε να μιλήσουμε για προοπτική με σχέδιο και στρατηγική.

Η Περιφέρεια έχει τις αρμοδιότητες και τους πόρους για να δώσει μια ανάσα στους πολίτες. Θέλουμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και να δώσουμε ορίζοντες στους νέους ανθρώπους. Ευκαιρίες στη νέα γενιά, διέξοδο στη στρατιά ανέργων που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη περιοχή μας.

Ενδεχομένως, να σκέφτεστε, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια δεν μπορεί να ασχοληθεί και να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρά και μεγάλα ζητήματα. Σας λέω λοιπόν ότι η Περιφέρεια και μπορεί και πρέπει να ασχολείται και να δίνει λύσεις σ’ αυτά τα ζητήματα.

Για το λόγο αυτό καταθέτουμε ξεκάθαρες προτάσεις.

Για νέες επενδύσεις,

Για νέες επιχειρήσεις,

Για νέες θέσεις απασχόλησης.

Για επενδύσεις στη καινοτομία, στην τεχνολογία της επικοινωνίας,

Για δημιουργία συνεργατικών δικτύων.

Πιστεύουμε ότι η προοπτική ισόρροπης ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρέπει να στηρίζεται σε βασικούς άξονες με πρώτο και σπουδαιότερο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.

Για εμάς αυτό αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αυτό σημαίνει συνεργασία με όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ενίσχυση υποδομών, άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων για κοινωνικές δράσεις.

Σημαίνει έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας, των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, των άνεργων αλλά και εργαζομένων μητέρων.

Αφορά την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αφορά την πρόσβαση όλων σε χώρους άθλησης και αναψυχής.

Πάνω από όλα, όμως, η κοινωνική συνοχή αφορά τη πρόσβαση όλων στην απασχόληση, και με αυτήν μεταβαίνουμε στον επόμενο άξονα.

Στον άξονα ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Είναι γεγονός ότι στην οικονομία υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις. Παράλληλα, η αλματώδης εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας επηρεάζει προφανώς την οικονομία, την κοινωνία και την καθημερινότητά της. Μετά από μια πολυετή περίοδο ύφεσης βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα.

Δυστυχώς, στη περιφέρειά μας καταγράφονται υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες.

Και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετη ευθύνη για εμάς και για τους στόχους που θέτουμε.

Η ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη «περνά» μέσα από τις ισχυρές Περιφέρειες.

Απαιτείται σύγχρονη αναπτυξιακή και διαχειριστική αντίληψη αλλά και γνώση των θεσμών. Σήμερα, περιφέρειες διεκδικούν απευθείας από την Ευρώπη και πετυχαίνουν. Στη βάση αυτή θα εργαστούμε και εμείς.

Σχεδιάζουμε μια σύγχρονη περιφέρεια που όχι μόνο θα πείθει τους νέους ανθρώπους ότι εδώ παράγεται έργο αλλά θα τους παραθέτει και σαν ευκαιρίες τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς, ως θέσεις εργασίας.

Παράγεται μέλλον μέσα από την έμπρακτη στήριξη των starts ups και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ χωρίς καθυστερήσεις.

Μέσα από τη δημιουργία θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας, όπου θα παρέχεται υποδομή και τεχνογνωσία. Θα δώσουμε την δυνατότητα σε νέους να κάνουν πράξη τα επιχειρηματικά σχέδια και τις ιδέες τους.

Εδώ οφείλω και μια αναφορά στα δύο πανεπιστήμια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το ΤΕΙ ΑΜΘ. Πιστεύουμε σ αυτά, στις δυνατότητες τους, στο επιστημονικό τους προσωπικό και θα συνεργαστούμε μαζί τους για την ανάπτυξη της περιφέρειας μας.

Μέσα από την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Τα αγροτικά μας προϊόντα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα . Έχουν μια υπεραξία την οποία δεν έχουμε αναδείξει και δεν έχουμε προβάλλει. Επιβάλλεται η διασύνδεση των παραγωγών μας με τους καταναλωτές και τη μεταποίηση. Στοχεύουμε στην εξωστρέφεια των παραγωγών μας με την έμπρακτη στήριξη και πρωτοβουλίες της περιφέρειας.

Από την θέση αυτή θέλω να πω μια κουβέντα ξεκάθαρη στους αγρότες αλλά και στους αλιείς της περιφέρειάς μας.

Θα πω μόνο μια λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της διοίκησης τα τελευταία χρόνια : ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Θα διεκδικήσουμε για τους αγρότες όλων των περιοχών της περιφέρειας. Θα σχεδιάσουμε με βάση τις δυνατότητες της περιοχής λαμβάνοντας υπόψη την ΚΑΠ αλλά και την καινοτομία και τις απαιτήσεις των αγορών και θα πετύχουμε αποτελέσματα.

Πιστεύω ότι η περιφέρειά μας μπορεί να γίνει ένας διεθνής κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο Logistics.

Επιτέλους, να εκμεταλλευθούμε την γεωστρατηγική μας θέση και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχουν βάλει την Περιφέρειά μας στο παγκόσμιο χάρτη.

Δεσμευόμαστε, ότι θα δώσουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που έχουν κοστίσει σε πόρους και χρόνο για την Περιφέρεια και την εξέλιξή της.

Θα είμαστε δίπλα στις βιομηχανίες και στις βιοτεχνίες μας και σε όλες τις παραγωγικές επιχειρήσεις. Με παρεμβάσεις ουσιαστικές που θα απλοποιήσουν και θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα.

Θα επιβάλουμε λύσεις στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, ενισχύοντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την προσβασιμότητα των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Θέλουμε τους επιχειρηματίες δίπλα μας.

Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί αρωγοί σ΄ αυτή τη νέα προσπάθεια για μια ευρωπαϊκή σύγχρονη περιφέρεια.

Ξέρετε, άλλωστε, ότι προσωπικά δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε όλη την Περιφέρεια τα τελευταία 25 χρόνια. Έχω επίγνωση των δυσκολιών.

Υπηρετώ από το 2011 τον Επιμελητηριακό Θεσμό, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Συμμετέχω ενεργά σε συμβούλια οργανισμών και φορέων που ασχολούνται με την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.

Και σας λέω σήμερα με βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπορεί να παράξει μέλλον.

Το μέλλον μιας Ευρωπαϊκής σύγχρονης Περιφέρειας που σέβεται και προστατεύει το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, τον επόμενο βασικό άξονα.

Που ασχολείται με τη Διαχείριση υδάτινων πόρων.

Την Διακράτηση Νερού, την Επαναχρησιμοποίηση του για παραγωγικούς σκοπούς.

Η Περιφέρεια απαιτεί σχεδιασμό δράσεων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Απαιτεί για παράδειγμα ενασχόληση με τη Γεωθερμία και τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αξιοποίηση τους.

Δέσμευσή μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίησή της, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Απαιτείται σχεδιασμός ενεργειών παραδείγματος χάρη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών, η οποία οδηγεί σε απαξίωση των ακτών και των περιουσιών.

Μια σύγχρονη Περιφέρεια με αναπτυξιακή πορεία είναι μια περιφέρεια που ξέρει που θέλει να πάει και τον τρόπο για να το πετύχει.

Επί πολλά χρόνια ακούμε για ενιαία τουριστική ταυτότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πάνω σ’ αυτή τη λογική έχουν γίνει προσπάθειες για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, οι οποίες τα τελευταία δυο χρόνια είναι αποσπασματικές, προβλέψιμες και τυποποιημένες.

Το γεγονός είναι ότι σε κάθε περιφερειακή ενότητα, σε κάθε πόλη και χωριό, από τις ορεινές μέχρι τις παραθαλάσσιες περιοχές μπορούν να αναπτυχθούν τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Αρκεί να ξαναβρούμε το όραμα, την όρεξη, το σχέδιο γι’ αυτά που χάσαμε με τις λάθος επιλογές.

Η πρόταση για τον άξονα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι συγκεκριμένη.

Θα αναδείξουμε την διαφορετικότητα κάθε περιοχής ξεχωριστά,

Θα αναδείξουμε το τουριστικό δυναμικό κάθε ενότητας ξεχωριστά, ώστε να απευθυνθούμε στοχευμένα στις τουριστικές αγορές.

Θα προτάξουμε τις περιπτώσεις με υψηλότερο πολλαπλασιαστή στην απόδοση τους.

Η στρατηγική αυτή απαιτεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

Θα δρομολογήσουμε αναγκαίες υποδομές και παράλληλα ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας με διασύνδεση επιχειρήσεων με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και την δικτύωση και την ευφυή εξειδίκευση, η οποία ανεξήγητα ξεχάστηκε.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουμε περιλαμβάνει, επίσης, δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων σε μορφές θαλάσσιου, ιατρικού, ιαματικού, αγροτικού, θρησκευτικού, συνεδριακού τουρισμού, αναβάθμισης μαρίνων και τουριστικών λιμένων, αποκατάστασης και αξιοποίησης παραδοσιακών κτισμάτων.

Δράσεις ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού με καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η Περιφέρεια μας έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα, από νέα αντίληψη και από ρήξη με την μετριότητα.

Η Διοίκηση της περιφέρειας έχει ανάγκη από αμεσότητα και ταχύτητα.

Η Περιφέρεια μας πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει πορεία.

Η Περιφέρειά μας δεν αλλάζει με κομματικές εμμονές και χρίσματα.

Η αλλαγή χρειάζεται πάθος και διάθεση για δουλειά.

Ανθρώπους που δεν φοβούνται να δουλέψουν αλλά έχουν μάθει στη ζωή τους να παλεύουν.

Ανθρώπους που δεν θα φυγομαχούν, δεν θα κρύβονται.

Δεν θα διχάζουν αλλά θα πετύχουν αναπτυξιακό έργο και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρειάζεται την ΣΥΝΘΕΣΗ ανθρώπων, ιδεών, δυνάμεων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς,

Είμαι αισιόδοξος γιατί δεν φοβάμαι τη σκληρή δουλειά.

Και θα δουλέψω για να κάνω την περιφέρειά μας κέντρο των αποφάσεων που θα αλλάξει τη ζωή στην περιοχή μας.

Χρειάζεται μια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Μαζί λοιπόν

Όλοι μαζί

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ

ΣΑΣ ΚΟΊΤΑΖΩ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ

ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ

ΝΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΣΕΛΊΔΑ

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ,

Η ΠΡΟΚΟΠΗ,

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ,

Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ

ΤΕΛΙΚΑ

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Σας ευχαριστώ