Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
31.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΑυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια και στις επαναληπτικές Δημοτικές...

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια και στις επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από σήμερα έως και 3 Ιουνίου

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια και κατά την περίοδο των επαναληπτικών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 2 Ιουνίου 2019.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από σήμερα 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου και θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας καθώς και μεγάλος αριθμός περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό.

Η Ελληνική Αστυνομία, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
• Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Αύριο Τρίτη 12/8 η κηδεία του Σάββα Χατζηκωνσταντίνου

Ο Σάββας Χατζηκωνσταντίνου το πρωί της Δευτέρας (11/08) εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στη...

Εργατικό ατύχημα σε κρεοπωλείο στην Ορεστιάδα

Για περισσότερες από δυόμιση ώρες οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν έναν...

Συνολικά 31 άτομα θα προσληφθούν στο Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης

Τα Δασαρχεία Αλεξανδρούπολης, Αρναίας, Θάσου, Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρας & Πολυγύρου της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής...

Τέλος στην αδικία: Μηδενική συμμετοχή των στρατιωτικών σε εξετάσεις μετά από παρέμβαση του Α/ΓΕΕΘΑ

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την καταγγελία του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας για...

Παρόμοια