fbpx
24 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Αθ. Τσώνης: «Το Υπ. Τουρισμού ποτέ δεν προχώρησε σε κατηγοριοποίηση της Σαμοθράκης και της Θάσου ως προς την επικινδυνότητά τους» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Τουρισμού ποτέ δεν προχώρησε επίσημα σε κατηγοριοποίηση τωννήσων Σαμοθράκης και Θάσου ως προς την επικινδυνότητά τους, υπογράμμισε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ, Αθανάσιος Τσώνης. Αναλυτικότερα, ο κ. Τσώνης επεσήμανε ότι έγινε διαρροή των προσωπικών δεδομένων που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας με στόχο να ενισχύσει τις μονάδες υγείας στα νησιά, δεδομένα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Ο Αθανάσιος Τσώνης

«Τα νησιά ποτέ δεν κατηγοριοποιήθηκαν»

«Το υπουργείο τουρισμού ποτέ δεν προχώρησε σε κατηγοριοποίηση των νήσων ως προς την επικινδυνότητά τους, αυτό ήταν μια ενέργεια του υπουργείου υγείας για ιδίαν χρήση – ουσιαστικά ζήτησε να δει το τι ανάγκες έχει το κάθε νησί με τις μονάδες υγείας για την αντιμετώπιση του covid-19 ώστε να τις ενισχύσει» δήλωσε στο evros24 ο κ. Τσώνης, εξηγώντας ότι σκοπός του Υπ. Υγείας ήταν να δώσει κάποιους αναλυτές για μοριακούς ελέγχους, να στείλει κάποιες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ κ.ά. «Αυτό διέρρευσε σε κάποια μέσα και εφημερίδες της Αθήνας, το πήραν κάποιοι για μικροκομματικά συμφέροντα και το έκαναν σημαία. Τα νησιά ποτέ δεν κατηγοριοποιήθηκαν. Και όπως δήλωσε εχθές ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, μια τέτοια κίνηση δε θα ήταν απλά λάθος αλλά και εκτός πάσης λογικής» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Άλλωστε το υπουργείο, και ο υπουργός κ. Θεοχάρης με τα περιφερειακά συμβούλια τουρισμού, από την πρώτη κιόλας στιγμή έδειξε ότι κοιτάει τον τουρισμό ως ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν: βλέπει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες που έχει κάθε περιφέρεια και τις ενισχύει» σημείωσε στη συνέχεια, επιβεβαιώνοντας πως δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

«Σκοπός η ενίσχυση των υγειονομικών δομών για την αντιμετώπιση του covid-19»

- Χορηγούμενη-

Αναφορικά με τα δεδομένα που διέρρευσαν, αυτά ήταν στοιχεία που ζήτησε το Υπ. Υγείας για προσωπική χρήση, έτσι ώστε να ενισχύσει τις μονάδες υγείας στα νησιά. «Οι μονάδες Υγείας της Σαμοθράκης και της Θάσου δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τις μονάδες υγείας της Κρήτη – αυτό δεν έγινε για να διαχωριστεί τουριστικά η περιοχή, και να πει λ.χ. “μην πηγαίνετε στη Σαμοθράκη και τη Θάσο επειδή είναι επικίνδυνες υγειονομικά” – έγινε για να ενισχυθούν οι δομές έτσι άλλωστε να μην υπάρχει θέμα υγειονομικής ασφάλειας» διαμήνυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η υγειονομική ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό, των πολιτών της περιφέρειάς αλλά και των τουριστών που θα έρθουν στην περιοχή.

«Δίνοντας τέτοια έκταση στα ΜΜΕ εμείς οι ίδιοι ουσιαστικά αυτοκαταστρεφόμαστε, ακυρώνουμε όποια προσπάθεια έχουμε κάνει έως τώρα και κάνουμε αρνητική διαφήμιση του εαυτού μας. Αν κάποιοι σκεφτούν ότι υπάρχουν τέτοια ζητήματα, να απευθυνθούν στα αρμόδια υπουργεία» επεσήμανε ο ίδιος στη συνέχεια.

«Θετικά σημάδια από Ρουμανία και Βουλγαρία»

Αναφορικά με την τουριστική σεζόν, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ δήλωσε πολύ αισιόδοξος, καθώς τα μηνύματα από τα Βαλκάνια είναι θετικά. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι ο οδικός τουρισμός είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας, ενώ παρατήρησε ότι σε περίπτωση που η χώρα γίνει μια δεξαμενή κρουσμάτων, αυτό θα οδηγήσει σε ένα lockdown που θα διαρκέσει πολλές σεζόν.

«Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για την τουριστική περίοδο, γιατί τα μηνύματα που παίρνουμε από τα Βαλκάνια, από τη Ρουμανία και Βουλγαρία, είναι πάρα πολύ καλά και αισιόδοξα – δε μπορούμε να ακυρώσουμε όλες αυτές τις προσπάθειες που κάναμε παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια» παρατήρησε σχετικά με τη φετινή τουριστική σεζόν ο κ. Τσώνης.

«Σημαντικός οικονομικός βραχίονας ο οδικός τουρισμός»

Στο θέμα του οδικού τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειάς. «Πέρυσι πάνω από 7 εκατ. κατευθύνθηκαν σε προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας – αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός βραχίονας για την οικονομία του τόπου. Στοχεύουμε στον οδικό τουρισμό, κυρίως σε χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν χαμηλό ίχνος κορωνοϊού» αποφάνθηκε σε ό, τι αφορά τον οδικό τουρισμό.

«Σε περίπτωση που γίνουμε μια δεξαμενή κρουσμάτων αυτό θα οδηγήσει σε ένα lockdown όχι μόνο στη φετινή χρονιά αλλά και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν, κάτι που θα είναι καταστροφικό. Έχοντας ένα ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο και στο εσωτερικό τουρισμό επενδύουμε και στον εσωτερικό τουρισμό» ανέφερε αμέσως μετά.

«Εκτίμηση του ΟΑΕΔ για ικανοποίηση έως και 100% των αιτήσεων για πακέτα διακοπών»

Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, εξάλλου, από τις 10 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για τα πακέτα διακοπών με περίπου 530.000 δικαιούχους, κίνηση που ενεργοποιεί το Υπ. Εργασίας με τον ΟΑΕΔ, «Μάλιστα, φέτος, ο κοινωνικός τουρισμός δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα αλλά κυρίως στη μεσαία τάξη που λόγω κριτηρίων και μειωμένων κρατικών πόρων έμενε εκτός κοινωνικού τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος υπάρχει μια εκτίμηση από τον ΟΑΕΔ ότι θα ικανοποιηθεί το 95%, ίσως και το 100% όσων κάνουν αίτηση, γιατί κάθε χρόνο, ο αριθμός των αιτήσεων για δωρεάν διακοπές δεν ξεπερνούσε τις 300.000» κατέληξε ο ίδιος.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -