fbpx
4.1 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020

Ασιατική κουζίνα: Μοσχάρι με μπρόκολο

- Χορηγούμενη-

Τι λέτε για ασιατική κουζίνα;
Μπορούμε να ανακαλύψουμε νόστιμες, θρεπτικές, εύκολες και γρήγορες συνταγές. Από τις πιο γνωστές είναι το μοσχάρι με μπρόκολο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι.

Υλικά

½ κιλό μοσχάρι
6 κούπες μπρόκολο, μόνο τα φουντάκια, κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
1 κ.σ βαλσάμικο
2 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. κραμβέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ τζίντζερ λιωμένο

- Χορηγούμενη-

Εκτέλεση

Κόβετε το μοσχάρι σε πολύ λεπτές λωρίδες. Κατόπιν, το ανακατεύετε με το βλσάμικο και τη σως σόγιας και τα αφήνετε για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια, κι αφού έχει περάσει το μισάωρο, σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το μοσχάρι με το καμβέλαιο, μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά. Υπολογίστε περίπου ένα λεπτό. Μετά το γυρίζετε από την άλλη πλευρά.

Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζετε, για μισό λεπτό, περίπου. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε για 1 λεπτό, περίπου. Μετά, ρίχνετε ¼ της κούπας νερό και σκεπάζετε με ένα καπάκι για δύο λεπτά περίπου. Ρίξτε και την υπόλοιπη μία κουταλιά της σως σόγιας και ανακατέψτε. Αφήστε το για ένα λεπτό, μέχρι να συνδυαστούν μεταξύ τους, οι γεύσεις.

Αν θέλετε να είναι πιο πηχτή η σάλτσα, μπορείτε να ρίξετε 1 κ.σ. κορν φλάουερ, που θα ανακατέψετε με λίγο νερό σε ένα μικρό ποτήρι. Και θα περιχύσετε το κρέας.

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

150.000 βιβλία στο πρώτο bazaar βιβλίων της Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Περισσότερα από 150.000 βιβλία 100 και παραπάνω εκδοτικών οίκων «φιγουράρουν» στους πάγκους του πρώτου bazaar βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο φέρει τον τίτλο “Bookfest” και λαμβάνει χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 158 (Πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου).
- Χορηγούμενη -