Απογοητευμένος ο Γ. Φαλέκας με τον τρόπο διαχείρισης ενεργειακών έργων από τη νέα δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης

Απογοητευμένος αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται η νέα δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης τα (παλιά και νέα) ενεργειακά έργα εμφανίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης και τέως Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Γιάννης Φαλέκας. Ειδικότερα, το σχόλιο έγινε με αφορμή την πρόσφατη παραλαβή του έργου εγκατάστασης συστήματος γεωθερμικής αντλίας θερμότητας ανοικτού κυκλώματος στο Κλειστό Προθερμαντήριο του Σταδίου (γήπεδο Φώτης Κοσμάς) από τη νυν Αντιδήμαρχο ενέργειας και Φυσικών Πόρων & Τραϊανούπολης, Ελένης Ιντζεπελίδου, παραλαβή στην οποία ο ίδιος ο Γιάννης Φαλέκας δεν προσκλήθηκε.  

«Τί θα πείραζε αν μας καλούσε;»

«Μια απορία έχω όμως, πήγε η νυν Αντιδήμαρχος Φυσικών Πόρων και Ενέργειας και παρέλαβε αυτό το έργο ‘μόνη’ της, ένα έργο που έχει πίσω τρία χρόνια δουλειάς και προσωπικής μου επιρροής (στο ΕΚΕΤΑ για τη χρηματοδότηση). Τί θα πείραζε αν μας καλούσε; Απορώ» δήλωσε στο evros24 ο κ. Φαλέκας, κάνοντας λόγο για μια αποθαρρυντική εικόνα από την αντιμετώπιση ενεργειακών έργων που ο ίδιος ξεκίνησε και για τα οποία εργάστηκε τα προηγούμενα 9 χρόνια. «Πλέον, τα ενεργειακά έργα δε συμπεριλήφθηκαν ούτε καν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ή στις αναμορφώσεις του τεχνικού προγράμματος που έγιναν μετά» επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Φαλέκας. Μάλιστα, σύμφωνα με αναρτήσεις του ίδιου υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε νέα ενεργειακά έργα (όπως είναι η προτεραιότητα ανάπτυξης σε τοπικά γεωθερμικά πεδία που δίνει το ΥΠΕΝ) αλλά κανένας να τις αξιοποιήσει στο δήμο της πόλης. Καταλήγοντας, ο Γιάννης Φαλέκας αναρωτήθηκε μήπως έχει έρθει η ώρα να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης.

Το έργο

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγων προμήθεια έργο έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ¨SEADRION” συνολικού προϋπολογισμού 67.000,00€ + Φ.Π.Α., ενώ τόσο ο σχεδιασμός όσο και η εκτέλεση του έργου είναι δωρεά του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. Μάλιστα, η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται  με το εγκατεστημένο σύστημα είναι της τάξης του 70%.