fbpx
24.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Απαντήσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη στις ερωτήσεις του επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες-Βαγγέλης Λαμπάκης»

Πέντε (5) απαντήσεις στις πέντε (5) ερωτήσεις που του απηύθυνε δημόσια μέσω και των ΜΜΕ ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Οι ερωτοαπαντήσεις αφορούν την Δημοσιότητα του ΣΒΑΑ, την παραχώρηση χώρου στις δημοτικές παρατάξεις για την λειτουργία τους, τις λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας του μουσικού σχολείου, την μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ και περιστατικό διένεξης του Δημάρχου με δημοτικές υπαλλήλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1

Με την Α.Π. 39906/2019 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθυνθήκατε μόνο στον εκ του νόμου αριθμό υποχρεωτικά 3 υποψηφίων ενώ είχατε το δικαίωμα να καλέσετε άλλες 17 εταιρίες – φυσικά πρόσωπα από τον κατάλογο των πιστοποιημένων για το εν λόγω αντικείμενο στην περιφέρεια μας από το 2017.

Αντ’ αυτού καλέσατε δύο εταιρίες από τις 19, αποκλείοντας τις υπόλοιπες 17.

Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι ότι για να συμπληρώσετε τον ελάχιστο αριθμό των τριών υποψηφίων προσκληθέντων στη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περιμένατε μετά από 2 χρόνια που καταρτίστηκε ο κατάλογος των πιστοποιημένων για τις εν αυτώ δράσεις να συμπεριληφθεί μετά 2 χρόνια δηλ. στις 04-12-2019 και ο κος Πιτιακούδης για να συμπληρώσει τον «μαγικό» αριθμό των τριών κατ’ ελάχιστον όριο.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι δεν υπήρχε λόγος είτε ανωτέρας βίας η κατεπείγοντος η εξειδίκευσης ιδιαίτερης αφού και οι 19 ήταν πιστοποιημένοι εκ του Νόμου για το αντικείμενο αυτό.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι ο κος Πιτιακούδης τα τελευταία 2 χρόνια στέκεται απέναντι σ’ όλους όσους εσείς πιστεύετε ότι είναι πολιτικά απέναντι σε εσάς και με τρόπο προκλητικό λειτουργεί εις βάρος τους, αλλά καταφανώς υπέρ σας. Αυτή η σύνδεση και η  ιδιαίτερη σχέση γεννά ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση ερωτάσθε γιατί αποκλείσατε όλους τους άλλους (17) ενώ το κριτήριο είναι ένα (1) ήτοι η καλύτερη οικονομική προσφορά, με την μεγαλύτερη έκπτωση επί το ποσού των 58.999,20€.

Και εεπειδή το άνω ποσό είναι από τα 8.600.000,00€ του ΣΒΑΑ που εμείς εξασφαλίσαμε, εσείς ως τωρινός μόνο διαχειριστής οφείλετε να διαχειριστείτε τα χρήματα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προς το παρόν αποκλείσατε ένα ανταγωνισμό μεταξύ 19 που θα απέφερε σίγουρα μια μεγαλύτερη έκπτωση απ’ αυτήν που θα προκύψει μεταξύ των τριών προσκληθέντων οι οποίοι συνδέονται μαζί σας πολλαπλώς……

                                           Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

                                               «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1

Κύριε Λαμπάκη,

Με το υπ’ αριθμό 1368/15-01-2020 ερώτημά σας, ουσιαστικά αυτοαναιρείστε και καταργείτε τη δική σας αυτοδιοικητική πορεία για τους παρακάτω λόγους:

  1. Ομολογείτε ότι πράξαμε νομίμως προσκαλώντας όπως προβλέπεται τρεις (3) εταιρείες για να καταθέσουν πρόταση.
  2. Αποκρύπτετε το γεγονός ότι το έργο “Δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση του ΣΒΑΑ” έπρεπε να ξεκινήσει επί της δικής σας θητείας αλλά δεν το καταφέρατε.
  3. Αναφέρετε  ότι περιμέναμε 2 χρόνια να πιστοποιηθεί  ο κ. Πιτιακούδης στο μητρώο προμηθευτών υπηρεσιών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, ξεχνώντας ότι αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου μόλις πέντε (5) μήνες πριν!!
  4. Σας καλέσαμε να μας υποδείξετε στην διάρκεια των δύο θητειών σας ως Δήμαρχος, περιπτώσεις όπου καλέσατε 19 προμηθευτές για να αναθέσετε ένα πρόγραμμα δημοσιότητας.
  5. Αποφεύγετε επιμελώς να αναφέρετε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα  δεν θα υλοποιηθεί ποτέ αν κληθούν είκοσι (20) εταιρείες οι οποίες για λόγους σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ τους,  θα προσφεύγουν με ενστάσεις η μία εναντίον της άλλης, εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών. Γι αυτό εξάλλου και σε αυτό το σημείο, ο  Νομοθέτης είναι σοφός!
  6. Αναφέρατε πως οι προσκληθείσες εταιρείες  συνδέονται μαζί μας πολλαπλώς. Αν διατηρείτε ίχνος αξιοπρέπειας, σας  καλώ να στοιχειοθετήσετε δημοσίως τον ισχυρισμό σας!
  7. Δηλώνετε πως τα 8.600.000,00 € του ΣΒΑΑ είναι χρήματα ΣΑΣ διότι ΕΣΕΙΣ τα εξασφάλισατε !!!  Ποιοι είστε ΕΣΕΙΣ κύριε Λαμπάκη;; Τι άλλο είστε εκτός από Δημότες Αλεξανδρούπολης όπως όλοι εμείς;
  8. Αναφέρεστε σε σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με δημοσιογράφους! Οι δημότες γνωρίζουν ποιος είναι ο μαέστρος της Μιντιακής σπέκουλας και ποια   ΜΜΕ πολεμούσαν και πολεμούν μανιωδώς την νέα Δημοτική αρχή, στηρίζοντας ταυτόχρονα επιδεικτικά εσάς, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Επειδή η εποχή της αδιαφάνειας και του γυάλινου πλην θολού Δημαρχείου πέρασε ανεπιστρεπτί, σας συστήνω  να κουνάτε το δάχτυλο απέναντι στον καθρέφτη και όχι απέναντι στην νέα Δημοτική Αρχή.

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

Εκκρεμεί από την 02-09-2019 αίτηση της παράταξης μας για την υποχρεωτική εκ του Νόμου παραχώρηση στέγης, εξοπλισμού και γραμματειακής υποστήριξης.

Την 09-10-2019 αποσύρατε το άνω θέμα από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις μας καθορίσατε ως χώρο χρήσης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. τα γραφεία της Π.Ε.Δ στην Αλεξανδρούπολη.

Την άνω πρόταση σας την υπερψηφίσαμε καλόπιστα με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε την 02-01-2020 και γραμματειακή υποστήριξη.

Ερωτάσθε

Έκτοτε τι κάνατε για την υλοποίηση της άνω εκ του Νόμου υποχρέωσης σας καθόσον για μια ακόμη φορά ενώ φθάσαμε στις 15-01-2020 είμεθα εκτός στέγης και χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις από την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο. 

                                           Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

                                         «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2

Κύριε Λαμπάκη,

Εννέα (9) συναπτά έτη αδιαφορούσατε αδικαιολόγητα για τη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων και ουδέποτε παραχωρήσατε αντίστοιχο χώρο. Ως πρώην Δήμαρχος γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι δημοτικοί χώροι προς παραχώρηση, ούτε παρελήφθησαν τέτοιοι έτοιμοι από τα προηγούμενα χρόνια.

Με προσωπική μου πρωτοβουλία, η ΠΕΔ μας έδωσε το δικαίωμα και  παραχωρήσαμε στις παρατάξεις έναν οικείο προς εσάς χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν. Ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να σας δοθεί άμεσα προς χρήση. Προς τι λοιπόν η γκρίνια;           

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΕΡΩΤΗΣΗ 3

Εδώ και μήνες έγινε η εγκατάσταση των λυόμενων απαραιτήτων βάσει του προγράμματος του Μουσικού σχολείου, στον χώρο όπισθεν του κεντρικού κτιρίου.

Πλην όμως μέχρι σήμερα δεν παραδόθηκαν προς χρήση στο σχολείο.

Ερωτάσθε γιατί δεν έλαβε χώρα η παράδοση κι’ αν υφίσταται θέμα τι κάνατε μέχρι σήμερα προς διευθέτηση του;;

                                           Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

                                          «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3

Κύριε Λαμπάκη,

Σε απάντηση στο υπ’ αριθμό 1366/15-01-2020 έγγραφό σας, οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι εσείς προμηθευτήκατε τους οικίσκους, χωρίς να έχετε φροντίσει να εκδοθούν οι απαραίτητες νόμιμες οικοδομικές άδειες, οι οποίες είναι ευθύνη της υπηρεσίας και όχι του προμηθευτή  όπως ψευδώς ισχυριστήκατε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης με την ίδια ανευθυνότητα αμελήσατε να διασφαλίσετε τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, καθώς και τη χρήση γης του οικοπέδου.

Το μουσικό σχολείο είναι ένα εκπαιδευτικό κόσμημα και δυστυχώς οι άστοχοι χειρισμοί, η αμέλεια και οι παραλείψεις σας, οδήγησαν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς που αγωνίζονται δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να διασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές  που θα αναβαθμίσουν και άλλο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Με οδηγίες μου, έγιναν κατά προτεραιότητα οι απαραίτητες ενέργειες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ελήφθη η έγκριση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, εξασφαλίστηκε η χρήση γης του οικοπέδου και με την έγκριση καταλληλότητας από την αρμόδια επιτροπή σχολικών κτιρίων θα προβούμε πολύ σύντομα στην έκδοση οικοδομικής άδειας και στη λειτουργία των οικίσκων.

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΕΡΩΤΗΣΗ 4

Ερωτάσθε 4,5 μήνες από την εγκατάσταση σας ως Δημοτική Αρχή, τι ενέργειες κάνατε η αν παρακολουθείτε το θέμα της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ σε μισθωμένο χώρο από την ΓΑΙΑΟΣΕ προς το τελευταίο.  

                                           Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

                                       «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4

Κύριε Λαμπάκη,

Σε απάντηση στο 1364/15-01-2020 έγγραφό σας, οφείλω να σας συγχαρώ για το θράσος σας να μας απευθύνετε τέτοια ερώτηση, ενώ διατελέσατε Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  επί εννέα (9) περίπου έτη.

Η απάντηση μας είναι, ότι στους πέντε (5) μήνες από την εγκατάστασή μας ως Δημοτική Αρχή, κάναμε περισσότερα από όσα κάνατε εσείς για το ΚΤΕΛ στα 9 χρόνια θητείας σας.

Οι Δημότες θα έχουν πλήρη ενημέρωση στον κατάλληλο χρόνο για το σοβαρό αυτό θέμα.

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΕΡΩΤΗΣΗ 5

Ερωτάσθε εάν αληθεύει ότι προ τριών ημερών στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας συμπεριφερθήκατε με τρόπο τουλάχιστον αντικοινωνικό κλωτσώντας κλαδιά και άλλα αντικείμενα, υβρίζοντας απειλώντας και φωνασκώντας κατά των γυναικών εργαζομένων στη Διεύθυνση καθαριότητας με αποτέλεσμα οι ανωτέρω να τρομοκρατηθούν και να κλαίνε.

Αν τα άνω είναι αληθή ξεπερνούν τα όρια της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αλλά και του δικαιώματος σας ως πολιτικού προϊστάμενου και αγγίζουν μάλιστα τα όρια του ποινικού δικαίου.

Διότι και εάν ακόμα διαπιστώσατε στην συγκεκριμένη περίπτωση πλημμελή εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εργαζομένων, σε καμία περίπτωση δεν δικαιούστε συμπεριφοράς όπως η προαναφερόμενη.    

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων δηλώνει ότι οι παθούσες ερωτώμενες δεν επιθυμούν την οποιαδήποτε συνέχεια και γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο.

Εμείς όμως ως μέλη του ανώτατου οργάνου του Δήμου δηλ. του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουμε να διερευνήσουμε και να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με αυτού του είδους θέματα που αγγίζουν την νομιμότητα , το δίκαιο και την ηθική τάξη των πραγμάτων συνεχόμενων με την εξασφάλιση της αναγκαίας ψυχικής ισορροπίας των εργαζομένων μας.    

                                           Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

                                         «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5

Κύριε Λαμπάκη, 

επί 1,5 χρόνο μέχρι και σήμερα  με χαρακτηρίζατε Άλαλο, Άφωνο και Κανένα!

Ξαφνικά ανακαλύψατε τις νέες μου δεξιότητες, ότι κλωτσούσα, έβριζα, απειλούσα, φωνασκούσα, και τρομοκρατούσα εργαζόμενες. Θα σας συνιστούσα να εμπλουτίσετε τον επιθετικές σας δηλώσεις  εναντίον μου με  έμπνευση, κοινωνικότητα, παιδεία, επίπεδο πολιτισμού και ανθρωπιά.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι  ο Αντιπρόεδρος των εργαζομένων και οι εργαζόμενες  σας  διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν οι Δημότες, ότι  εσείς ως Δήμαρχος καταγγείλατε για πειθαρχικά παραπτώματα εικοσιοκτώ  (28)  υπαλλήλους του Δήμου, εκ των οποίων οι εννέα (9) από τον τομέα της καθαριότητας.

Τέλος αναφορικά με την αναγκαία ψυχική ισορροπία των εργαζομένων στον Δήμο, σας καθησυχάζω διαβεβαιώνοντας σας ότι είναι απόλυτα εξασφαλισμένη,  διότι απλά ΔΕΝ  έχουν πλέον Δήμαρχο εσάς!

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Μήνυμα του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την ημέρα κατά των...

Ἡ 26η Ἰουνίου χαρακτηρίζεται ὡς Διεθνὴς Ἡμέρα κατὰ τῆς Χρήσης καὶ τῆς Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικῶν καὶ ἀποτελεῖ ἡμέρα προβληματισμοῦ καὶ εὐθύνης.           Προβληματιζόμαστε ἁπαξάπαντες  πάνω στο...